Gospodarska vozila

MAN proizvedel 1.000 električnih avtobusov

Serijska proizvodnja Lion’s City E se je začela jeseni 2020. Zdaj, slaba tri leta kasneje, jih je MAN izdelal že 1.000. Popolnoma električni mestni avtobus se izdeluje v tovarni na Poljskem v Starahovicah.

To je eden od mnogih mejnikov v zgodbi o uspehu eBusa, ki zdaj uspešno deluje po vsej Evropi in iz dneva v dan navdušuje s svojo zanesljivostjo, dosegom in trajnostjo. MAN Truck & Bus še naprej spodbuja trajnostno mobilnost in je popolnoma predan električnemu pogonu.

Vse več javnih prevoznikov prehaja na avtobusni vozni park popolnoma brez emisij in se zanaša na popolnoma električna vozila, kot je MAN Lion’s City E. Mestni avtobus že uspešno vozi po vsej Evropi. Dan za dnem navdušuje operaterje, voznike in potnike s svojo zanesljivostjo, dosegom in udobjem.

MAN Truck & Bus je prejel svoje prvo naročilo za eBus konec leta 2019 – leto pred začetkom proizvodnje: podjetje Verkehrsbetriebe Hamburg-Holstein (VHH) je naročilo 17 MAN Lion’s City E. Od takrat je VHH dosledno sledil svoji poti popolnega avtobusnega voznega parka brez emisij.

MAN uvaja trajnostno mobilnost skupaj s partnerji in strankami, da bi poskrbeli za varstvo okolja in podnebja. Podjetje zato želi najkasneje do leta 2050 postati nevtralno glede izpustov toplogrednih plinov. Za dosego svojih ambicioznih podnebnih ciljev se MAN Truck & Bus osredotoča predvsem na elektrifikacijo izdelkov, ki jih prodaja in so odgovorni za približno 97 % emisij CO2 podjetja.

Od začetka leta 2025 bodo v Nürnbergu množično proizvajali visokonapetostne baterije za električne avtobuse in tovornjake. MAN bo v naslednjih petih letih v razvoj in proizvodnjo vložil 100 milijonov evrov. Cilj je razširiti proizvodne zmogljivosti na več kot 100.000 baterij letno. S tem MAN postavlja temelje za industrializacijo električnih pogonov. Poleg tega se bo razširila polnilna infrastruktura. Načrt je namestitev vsaj 1700 visoko zmogljivih polnilnic na ali v bližini avtocest in logističnih vozlišč po Evropi v naslednjih nekaj letih.