Avtomobilizem

Zavod sopotniki praznuje 10 let obstoja

Dolgoletni in izjemno pomembni partner podjetja Toyota, Zavod Sopotniki, je v četrtek, 11. aprila 2024, obeležil 10 let delovanja in s tem deset let prispevanja k boljši mobilnosti in posledično k višji kakovosti življenja starejših. Toyota se je v Lipici udeležila praznovanje pomembne obletnice delovanja zavoda za medgeneracijsko solidarnost, na dogodku, katerega vodilo je bilo zagovarjanje spoštovanja dostojanstva starejših.

Sodelovanje z Zavodom Sopotniki je za Toyoto ključnega pomena, saj preko tega razvija in realizira svojo glavno vizijo – zagotoviti mobilnost za vse. Skupno delo spada v kontekst pobude Mobilnost za vse, s katero želi korporacija Toyota na globalni ravni osveščati javnost o pomenu demokratičnega dostopa do mobilnosti, ne glede na kakršnekoli omejitve.

Skupna zgodba se je začela pisati pred štirimi leti, nato pa se je razvil tudi projekt S prevozom do tisoč želja. Nekaj let kasneje so skupaj začeli razvijati storitev prevozov na zahtevo, poimenovanih Toyota GO – platformo za učinkovito izvajanje mobilnostnih storitev, ki naslavlja problematiko prevozne in infrastrukturne revščine. Razvita platforma in primer dobre prakse pa je bila dobra podlaga za nadaljni razvoj celostnih mobilnostnih storitev, ki jih Toyota nudi pod znamko KINTO.