Avtomobilizem

Donacije članov Kluba zvestobe OMV SMILE & DRIVE

Družba OMV Slovenija je tudi letos tradicionalno zbirala točke zvestobe za humanitarni program Pomežik soncu®. Zbrane točke članov Kluba zvestobe OMV SMILE & DRIVE je OMV Slovenija že osmo leto doniral v dobrodelne namene, peto leto zapored pa so sredstva namenjena Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS). S pomočjo ambasadorja projekta, glasbenika in komika Uroša Kuzmana, in z donacijo milijona točk s strani OMV Slovenija, so člani kluba zvestobe skupaj zbrali 9.372.600 točk, s katerimi bodo osrečili več kot 200 otrok.

Program Pomežik soncu® je projekt ZPMS, usmerjen v ustvarjanje razmer za zdrav razvoj otrok iz družin s šibkejšim finančnim ozadjem. Glavni namen humanitarnega programa je otrokom iz socialno ogroženih družin omogočiti popolnoma brezplačne, sproščujoče, varne, kreativne in aktivne počitnice. Program Pomežik soncu® spodbuja razvoj pozitivnih vrednot otrok in mladih.

»V Zvezi prijateljev mladine Slovenije iz leta v leto opažamo, kako pomembne so brezskrbne počitnice za otrokov razvoj in zdravje. So vir navdiha in novih počitniških zgodb, ki jih ne more nadomestiti prav nič. Naša letovanja so postala sinonim za kakovostno preživljanje prostega časa. Poleg plavanja in drugih morskih radosti (prikaz supanja, jadranja …) letovanje obsega različne ustvarjalne delavnice, tečaje, zabavne večerje, najdejo pa se tudi trenutki za pogovore in brezskrbno druženje z vrstniki. Otroci in mladostniki niso prepuščeni sami sebi, temveč jih spremlja budno oko skrbnih in posebej usposobljenih vzgojiteljev. Posebnost teh letovanj je tudi preprečevanje socialne izključenosti mladih. Z zvezami in društvi prijateljev mladine Slovenije vsako leto letuje veliko otrok, zato se tisti, ki letujejo brezplačno, iz sredstev, zbranih s človekoljubno pobudo, prav v ničemer ne razlikujejo od ostalih vrstnikov. 208 otrok in mladostnikov se bo ravno zaradi vas, cenjeni ljudje, ki ste darovali točke zvestobe Kluba OMV SMILE & DRIVE, lahko počutilo sprejete, sproščene in varne,« pravi Breda Krašna, generalna sekretarka ZPMS.

»S pomočjo članov našega kluba zvestobe smo skupaj ponovno dokazali, da smo zmožni otrokom pričarati nepozabne izkušnje. Zahvaljujem se vsem, ki so prispevali k ustvarjanju otroških nasmehov. Dandanes je solidarnost vse pomembnejša, nasmeh pa mora biti še posebej cenjen. Počaščeni smo, da smo k temu pripomogli že osmo leto zapored,« dodaja Peter Požrl, generalni direktor OMV Slovenija.

Zahvala donatorjem točk je na voljo na povezavi: https://youtu.be/ppJtD9Ne92M.