Avtomobilizem

NOVI RENAULT KANGOO VAN

V Sloveniji je na voljo novi Kangoo. Ta inovativen dostavnik atletskega in dinamičnega videza je namenjen predvsem upravljavcem velikih voznih parkov, zahtevnejšim obrtnikom in trgovcem, ki želijo vozilo po meri, opremljeno z najnovejšo tehnologijo in inovacijami v službi poklicnih uporabnikov.

Kangoo je že od prve predstavitve leta 1997 prinašal novosti: bil je prvi mali dostavnik z drsnimi stranskimi vrati, dvokrilnimi zadnjimi vrati v razmerju 1/3 – 2/3 in premično predelno steno z zložljivim sovoznikovim sedežem, ki sta zagotovila podaljšan tovorni prostor z ravnim podom. Kot potniški velikoprostornik je bil Kangoo prvi z zadnjo klopjo, ki jo je bilo moč zložiti z eno potezo in dobiti raven pod ter prvi z vzdolžnima strešnima nosilcema, ki se ju je enostavno in brez orodja preklopilo v okvir s prečnima nosilcema. Od uvedbe prvega Kangooja leta 1997 je bilo v 70 državah prodanih več kot 4,2 milijona primerkov.

Novi Kangoo Van: pet značilnosti, vrednih pomnjenja!

  • Enostavno nakladanje! Renaultov »Sezam, odpri se«: odprtina desnih bočnih vrat je zahvaljujoč odstranitvi srednjega stebrička široka 1.446 mm in s tem največja v segmentu. »Easy Inside Rack«: prtljažnik pod stropom za enostaven prevoz dolgih predmetov.
  • Z do 3,9 m³ uporabne prostornine za tovor je že osnovna različica najboljša v razredu.
  • Izvirna atletska oblika zunanjosti s poudarjeno ramensko linijo.
  • Moderna notranjščina s 60 litri priročnih in uporabnih odlagalnih mest in z dvema ali tremi sedeži spredaj. Dvanajst novih pomagal za bolj sproščeno vožnjo: aktiven sistem pomoči pri zaviranju v sili, izboljšana preglednost v mrtvih kotih, stalen pregled območja za vozilom itn.

Drznejši, bolj prepoznaven prednji del

Prednji del je popolnoma preoblikovan, je bolj pokončen in ima kromasto letev med masko in robom odbijača. Žarometa obroblja svetlobni pečat znamke Renault v obliki nasproti obrnjenih črk C (C-Shape). Njuna oblika daje bolj agilen in dinamičen vtis, ki je skladen s preostalimi lahkimi gospodarskimi vozili Skupine Renault (Alaskan, Master, Trafic).

Povsem nov videz s strani

Z izklesanima bokoma in poudarjenima ramenskima linijama novi Kangoo Van uhaja iz okov tradicionalne škatlaste oblike dostavnikov. Vzdolžne linije ter zaobljena in rahlo poševna zadnja vrata dajejo pridih gladkosti in dinamičnosti. Spodnje zaščitne obloge stranic so na voljo za doplačilo.

Razširjen in čvrstejši zadnji del

Novi Kangoo Van ima zadek bolj uravnoteženih proporcev, ki deluje bolj čvrsto sedeč na cesti in vzbuja občutek stabilnosti. Koloteka sta razširjena v prid večjemu prostoru za tovor. Zglajen videz in svetlobni pečat s svetilnimi diodami v lučeh zadaj poskrbijo za bolj moderen videz.

 

Oblikovanje v službi priročnosti

Notranjost je posodobljena z vodoravno armaturno ploščo in novim volanom, na katerem so poglavitna upravljala. Tankočutna mešanica barv in tekstur notranjost dviguje na višjo raven. Poklicni uporabniki včasih veliko časa preživijo za volanom, zato se novi Kangoo Van prilagodi telesu vsakega voznika s sedežem, ki je bolj izdatno nastavljiv vzdolžno in po višini. Telo objemajoča sedeža, ki morata poskrbeti za udobne ure vožnje, sta ojačena z bolj gosto peno in bolj vzdržljivo tkanino.

 

V standardni različici ima novi Kangoo Van uporabno prostornino brez primere – do 3,9 m³. Največja dovoljena obremenitev znaša od 600 do 800 kg (slednja ob naročilu povečane nosilnosti), pri dolgih različicah pa doseže skoraj eno tono. Njegova zmožnost za vleko prikolice je na najvišji ravni in dosega 1.500 kg.

Držalo za pametni telefon, ki ga je možno namestiti na desno ali levo pred voznika (za prilagoditev desničarjem ali levičarjem), omogoča, da telefon služi kot pisarniški računalnik. Vse to dopolnjuje še brezžični polnilnik z močjo 15 W. Stopnja napolnjenosti baterije v telefonu je prikazana na zaslonu multimedijske naprave. Polnjenje se prekine samodejno, ko je baterija polna, in tako prepreči tveganje prenapolnjenosti. Glede na različico ima novi Kangoo Van do tri vtičnice USB: dve v predalu nad volanom (uporabni za varno polnjenje telefona) in eno na zaslonu multimedijske naprave oziroma radijskem sprejemniku.

PALETA UČINKOVITIH POGONSKIH SKLOPOV

Novi Kangoo Van je možno dobiti z motorji 1,5 Blue dCi 115, 95 in 75 s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. S tehnologijo Stop & Start opremljena paleta različic izpolnjuje najnovejše predpise, kot jih določa standard Euro 6D FULL. Poraba goriva v kombiniranem ciklu WLTP sega od 5,2 l/100km (t.j. 134 g CO2/km).

Poleg tega je na armaturni plošči možno vklopiti sistem Eco-Mode, ki omogoča dodatno zmanjšanje porabe goriva za do 12 odstotkov. Indikator Gear Shift voznika opozori na optimalen trenutek za prestavljanje in tako poskrbi za do 5 odstotkov dodatnega prihranka pri gorivu. Velja spomniti, da motorji terjajo vzdrževalni servis na 30.000 km oziroma na dve leti (katerikoli pogoj je izpolnjen prej in glede na voznikov način oziroma vrsto vožnje).

Kangoo express van v dolžini L1 (4,3 metra) in z motorjem dCi 75, je na voljo od 15.860 evrov naprej.