Avtomobilizem

Multivan California odličen za ljubitelje kampiranja

 

Volkswagen je predstavil novo različico Multivana v kamper različici California. Ohranil je ključne podrobnosti modela California, kot sta pomična streha in praktična notranjost, prvič pa je serijsko opremljen z dvojimi drsnimi vrati ter priključnim hibridnim pogonom in štirikolesnim pogonom.

Temelji na dolgi različici Multivana. Vsak del avtodoma je bil preoblikovan in je zdaj prostornejši, pametnejši, bolj prefinjen, bolj vsestranski in bolj trajnosten. Ohranjene so vse ključne funkcije modela California, kot sta pomična streha in notranjost, ki je skrbno načrtovana do najmanjše podrobnosti. In seveda, novi model California je hkrati idealen VW za vsakodnevno uporabo in avtodom za najboljša potovanja.

Prvič v zgodovini bodo prav vsa vozila v izvedbi California serijsko opremljena z dvojimi drsnimi vrati, kar bo omogočilo še bolj vsestransko uporabo. Poleg tega bo v novi Californiji predstavljen priključni hibridni sistem štirikolesnega pogona, kar avtodom začasno spremeni v električno vozilo in omogoča večji kilometereski doseg.

Multivan California bo na voljo v petih različicah – Beach, Beach Tour, Beach Camper (z mini kuhinjo zadaj) ter različici Coast in Ocean (vsaka s polno kuhinjo na voznikovi strani). Vse različice novega so opremljene s pomično streho s sprednjim oknom in veliko sprednjo odprtino ter dvema dodatnima stranskima oknoma v strešnem mehu (vse z mrežo proti komarjem).

Avtodom je dolg 5.173 mm (prejšnji model: 4.904 mm); širina brez zunanjih ogledal je 1.941 mm (prejšnji model: 1.904 mm). Višina 1.990 mm pri spuščeni strehi je enaka kot pri prejšnjem modelu, kar pomeni, da je ponovno primeren za večnadstropne parkirne hiše. Dolga medosna razdalja 3.124 mm se razprostira med osema – kar zagotavlja še več prostora v vozilu v primerjavi s prejšnjim modelom.

Novi model poganjajo trije različni motorji, ki jih je mogoče kombinirati z vsemi paketi opreme in so vsi združeni s samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko. Znamka gospodarskih vozil Volkswagen uporablja 4-valjni motor s 150 KM kot učinkovit dizelski motor s turbopolnilnikom in neposrednim vbrizgavanjem (TDI). Novi kalifornijski bencinski motor s turbopolnilnikom in neposrednim vbrizgom (TSI) z enako visokim navorom proizvede 204 KM. Motorja TDI in TSI poganjata sprednjo os.