Nov Škodin SUV bo Kamiq

Škoda z dvema ekskluzivnima oblikovalskima skicama prvič razkriva, kakšen bo novi Škoda Kamiq. Urbani SUV z robustnim videzom povzema uspešni oblikovalski slog SUV-modelov češke znamke, poleg tega pa se ponaša z nekaj novimi elementi. Med njimi so pri Škodi prvič videni žarometi, ki so razdeljeni v dva elementa, pri čemer so zgornji element dnevne luči.

Energično in samozavestno podobo novega urbanega SUV-ja Škoda Kamiq na sprednjem delu zaz­namuje široka in navpično postavljena mreža hladilnika, ki ima dvojni rob, kar je značilna oblikovalska poteza SUV-jev. Mreža hladilnika je zgoraj oblikovno prilagojena značilno izoblikovanim linijam pokro­va motornega prostora. Markantna tornado linija vozilo optično podaljša in je harmonično usklajena z dinamično strešno linijo.Terenski značaj modela poudarja robusten sprednji usmernik zraka srebrne barve. Glavna značilnost sprednjega dela so novo oblikovani in pri Škodi prvič uporabljeni LED-žarometi, ki so razdeljeni v dva elementa, pri čemer so dnevne luči realizirane kot pas v zgornjem elementu nad glavnim žarometom. Kamiq ima kot prvi Škodin model spredaj in zadaj dinamične smernike. Za vrhunski videz poskrbijo stekla žarometov s kristalastim učinkom in LED-enote.

Oliver Stefani, glavni Škodin oblikovalec, pravi: “Pri našem novem urbanem SUV-ju Kamiq smo se odločili za povsem novo razporeditev žarometov. Žarometi, ki so pri Škodi prvič razdeljeni v dva elementa, pri čemer so zgornji element dnevne luči, pripomorejo h Kamiqovemu svojstvenemu značaju in predstavljajo drugačno interpretacijo našega uspešnega oblikovanja SUV-jev.”

Uravnotežena proporcionalna razmerja in brezčasen dizajn

Visoki in masivni pokrov motornega prostora je pomemben element stranske silhuete. Energično obliko Škode Kamiqa poudarjajo večji odmik od tal, velika kolesa in difuzor. Uravnotežena propor­cionalna razmerja, čiste površine ter sodoben in obenem brezčasen dizajn poudarjajo dinamično in športno podobo. Izstopajoči in jasno začrtani zadek prikazuje novo interpretacijo grafične podobe luči v za Škodo značilni obliki črke C. Zadnje luči imajo tako kot sprednji žarometi kristalaste forme. Kot prvi Škodin SUV v Evropi ima novi križanec na pokrovu prtljažnika namesto znanega Škodinega logotipa napis ‘ŠKODA’. 

Svetovna premiera novega Škode Kamiqa bo od 5. do 17. marca 2019 na ženevskem avtomobilskem salonu.