Alfa Romeo in Sauber v boj za visoka mesta v F1

Svetovno prvenstvo Formule 1 bo leta 2019 priča vrnitvi dveh najbolj zgodovinskih znamk v avtomobilskem športu – Alfa Romeo in Sauber – na dirkališčih po vsem svetu s Kimijem Räikkönenom, svetovnim prvakom iz leta 2007, in mladim Italijanom Antoniom Giovinazzijem.

Samo eno leto po svoji ustanovitvi 24. junija 1910, je znamka Alfa Romeo prvič nastopila na uradni tekmi, kjer je osvojila prvo točnostno dirko v Modeni. Od takrat je športna legenda nizala zmage kot po tekočem traku in stala na odru za zmagovalce na številnih mednarodnih prvenstvih, vključno s Formulo 1. Leta 2019 bodo dirkalniki Alfa Romeo Racing nosili častitljivi emblem štiriperesne deteljice, ki že od leta 1923 opredeljuje najhitrejše modele Alfa Romeo.

Alfa Romeo ima bogato dirkaško zgodovino

Frédéric Vasseur, vodja ekipe Alfa Romeo Racing:

“Z veseljem sporočam, da bomo na svetovnem prvenstvu Formule 1 v letu 2019 nastopili z ekipnim imenom “Alfa Romeo Racing”. Po začetku sodelovanja z našim imenskim pokroviteljem Alfa Romeo leta 2018 je naša ekipa naredila fantastičen napredek na tehnični, komercialni in športni ravni. To je še dodatno spodbudilo motivacijo vsakega člana ekipe, bodisi ob progi ali na sedežu v Švici, saj se je vloženo trdo delo odražalo v naših rezultatih. Še naprej si prizadevamo razvijati vsak del naše ekipe, hkrati pa dopuščamo, da nas naša strast do dirkanja, tehnologije in oblikovanja žene naprej.”

Mike Manley, izvršni direktor FCA:

“Alfa Romeo Racing je novo ime z dolgo zgodovino v Formuli 1. Ponosni smo, da sodelujemo s podjetjem Sauber pri udejanjanju tehnične odličnosti znamke Alfa Romeo in italijanskega sloga v špici motošporta. Da si bomo na jasnem: s Kimijem Räikkönenom in Antoniom Giovinazzijem na eni strani stene boksa in Alfa Romeo ter Sauberjevim strokovnim znanjem na drugi strani, smo tu, da tekmujemo.”