Avtomobilizem

3,9 do 100

Audi RS 5 Sportback, visokozmogljivi model združuje vrhunski dizajn in odlično funkcionalnost z maksimalno zmogljivostjo.

Dynamic photo, Colour: Sonoma Green Metallic

Dolga medosna razdalja, kratka previsa in športno izbočen pokrov motornega prostora, ki zaobjema sprednji del, katerega krasijo širok in nizek enodelni okvir mreže hladilnika z napisom quattro v matirano črni barvi ter masivne odprtine za zajemanje zraka s satasto, za RS-modele značilno strukturo. Športnost zadka markantno poudarjajo specifični RS-difuzor, ovalna zaključka izpušnih cevi RS-izpušnega sistema ter poudarjeni rob na usmerniku zraka.

Ekskluzivno za Audi RS 5 je na voljo sonomsko zelena kovinska barva laka. Kakovostno in funkcionalno zasnovana notranjost novega Audija RS 5 Sportback je popolnoma črna, v njej pa se lahko udobno namesti pet potnikov. Športni značaj petvratnega visokozmogljivega kupeja v potniški kabini poudarjajo elementi, kot so RS-športni sedeži, pri katerih je fino napa usnje opcijsko lahko prešito s satastim vzorcem, ter RS-večfunkcijski športni usnjeni volan z ravnim spodnjim delom.

Moč in učinkovitost sta aduta, s katerima se ponaša tudi pogonski agregat Audija RS 5 Sportback. 2,9-litrski biturbo motor V6 TFSI razvije moč 331 kW (450 KM). Največji navor znaša 600 Nm in je na voljo v območju od 1.900 do 5.000 vrtljajev na minuto. Audi RS 5 Sportback za pospešek do 100 km/h potrebuje le 3,9 sekunde, najvišja hitrost pa meri 280 km/h.

Prek športno nastavljenega 8-stopenjskega menjalnika tiptronic se moč motorja prenaša na stalni štirikolesni pogon quattro s samozapornim sredinskim diferencialom. Ta pogonsko moč se med sprednjo in zadnjo premo porazdeljuje asimetrično, v razmerju 40 : 60, kar zagotavlja dinamične krmilne lastnosti z optimalno vlečno silo in maksimalno varnostjo. Še posebej dinamično odzivnost pri vstopu v ovinek in pri pospeševanju iz ovinka omogoča športni diferencial s specifično RS-nastavitvijo. Ta aktivno in preračunano porazdeljuje navor med zadnjima kolesoma.

Audi RS 5 Sportback bo v prodajne salone zapeljal sredi leta 2019, naročiti pa ga je mogoče že zdaj. Cena osnovne izvedbe tega petvratnega visokozmogljivega kupeja znaša 82.700 EUR. ;\lsdprior