Abarth 124 Spider v igralski vlogi ob Stingu in Shaggyju v videospotu »Gotta Get Back My Baby«

 
Model Abarth 124 Spider je dobil vlogo ob Stingu in Shaggyju v njunem uradnem videospotu za novo pesem »Gotta Get Back My Baby« – gre za najnovejši single z albuma 44/876 koproducentov Teflon (Wyclef Jean, Fat Joe, Ruff Ryders) in Martina Kierszenbauma (Sting, Mylène Farmer, Lady Gaga), ki je bil 17 tednov na vrhu Billboardove glasbene lestvice reggae glasbe. Uradni videospot na YouTubu je v le nekaj dneh zabeležil več kot 2,3 milijona ogledov. Posnet je bil v duhu policijskih televizijskih serij in filmov iz 80. in 90. let, kot sta Miami Vice in Podli fantje, režiral pa ga je Michael Garcia. Sting in Shaggy se pojavita kot detektiva v Miamiju in svojega nadrejenega prepričata, da potrebujeta »pajka« – mislita seveda na njegovega ljubljenčka Abarth 124 Spider – za podvig na South Beachu, in sicer pri lovu na najnevarnejšo žensko v državi. Le kaj bi šlo lahko narobe!?

»Za vse znamke družbe FCA si še naprej prizadevamo, da bi s svojimi marketinškimi kampanjami presenečali, tu pa je še posebej prišla do izraza Fiatova zabavna osebnost in smo se skupaj z glasbenimi partnerji lahko izrazili drzno in igrivo,« je povedal Olivier Francois, vodja marketinga in vodja blagovne znamke Fiat, FCA. »Zelo smo počaščeni, da je Abarth 124 Spider odigral vlogo družabnika tako legendarnih in drznih ustvarjalcev, kot sta Sting in Shaggy, v njunem najnovejšem videospotu.« 

Stingov in Shaggyjev album 44/876 (Cherrytree/A&M/Interscope Records) je na voljo za prenos pri ponudnikih pretočnih vsebin in digitalnih naročniških storitev. Legendarni duet je svoje moči najprej združil pri ustvarjanju nove skladbe »Don‘t Make Me Wait« (zavihtela se je na prvo mesto Billboardove glasbene lestvice digitalnih reggae singlov), ki je bila poklon karibskim zvokom – ti so namreč vplivali na ustvarjanje obeh glasbenikov, na koncu pa sta ustvarila kar celoten album, poln radostne, poskočne in melodične glasbe. Naslov albuma je sestavljen iz mednarodnih klicnih številk držav, od koder prihajata (44 za Veliko Britanijo, kjer se je rodil Sting, in 876 za Jamajko, Shaggyjevo domovino). Z imenom 44/876 sta torej počastila svojo globoko ljubezen do Jamajke: to je država, kjer se je rodil Shaggy, Sting pa je tu napisal klasike, kot je »Every Breath You Take«.