Mitsubishi L200 pripravljena na nove zmage

Mitsubushi je v svetu lahkih gospodarskih vozil prisoten že več kot 40 let, zato se z upravičenjem pričakuje, da vsako novo vozilo, nova generacija ponudi nekaj več. Podobno se pričakuje tudi od njihovega pick-up modela  L200, saj v naslednjem letu na trg prihaja konkretno posodobljen in osvežen.

Mitsubishi se je tokrat lotil obsežne pomladitve pete generacije tega modela, ki je bil predstavljen leta 2014. Radikalne oblikovalske spremembe sprednjega dela bi dale slutiti, da je to povsem nova generacija, a gre pravzaprav za konkreten facelift. L200 je sedaj prejel bolj agresiven izgled, ki koketira s SUV modeli in tako zmanjšuje duh trdega in neumornega delovnega konja. Ob novem sprednjem delu je L200 prejel tudi bolj poudarjene blatnike, med tem ko je zadek prejel nekoliko spremenjen odbijač in novo grafiko luči.

L200 ne želi biti le delavec temveč se želi dokazati tudi pri terenski vožnji, kar potrjujejo z dodajanjem off-road programov Gravel, Mud/Snow, Sand in Rock, ki glede na podlago in oprijem nastavljajo delovanje motorja, menjalnika in zavor. Resen sistem je tudi Hill Descent Control, ki nadzoruje spust vozila po strmem pobočju. L200 ne škrtari niti s sodobnimi varnostnimi elementi in sistemi za asistenco, na voljo pa so tudi novi sistemi za povezljivost. Vse skupaj ponuja več udobja in varnosti med vožnjo. V notranjosti še vedno prevladuje trda vendar vzdržljiva plastika, večina kupcev pa bo cenila višji položaj sedenja ter dobro preglednost.

Za pogon bo še naprej skrbel 2,4 litrski turbo dizelaš z močjo 180 KM in 430 Nm navora, zato pa je »zastareli« 5-stopenjski samodejni menjalnik prejel zamenjavo, saj ga je nadomestil sodobnejši menjalnik s stopnjo več in povsem novo programsko opremo, tako da je veliko bolj kos zastavljeni nalogi, ob tem pa z bolj natančnim prestavljanjem omogoča tudi nižjo porabo.

L200 bo na voljo z enojno, podaljšano in dvojno kabino, od tega je odvisna tudi velikost tovornega prostora, v vsakem primeru pa ima vozilo nosilnost dobro tono. V Sloveniji ga lahko pričakujemo naslednjo jesen.