Avtomobilizem

Predstavljamo Citroën C3 Aircross

Novi Citroën C3 Aircross je kompaktno športno terensko vozilo dolgo 4,15 m, ki od drugih izstopa predvsem zaradi svoje mogočne, izvirne in sodobne postave. Njegova morfološka zgradba je edinstvena in značilna za vse nove Citroënove modele, poleg tega pa se ponaša z vsemi atributi vzdržljivega in varnega športnega terenskega vozila: privzdignjeno podvozje, visok položaj za vožnjo, spodnji ščitniki prednjega in zadnjega odbijača, velika kolesa in podaljški blatnikov. Njegovo silhueto z razkošnimi oblinami poudarjajo prepoznavni grafični elementi, kot so barviti dodatki na nosilnih drogovih strešnega prtljažnika in zadnja vogalna stekla z učinkom naoknic.

C3 Aircross od drugih izstopa tudi zaradi svoje ponudbe za individualizacijo podobe, kakršne še ni bilo na voljo in ki zajema 90 kombinacij zunanjosti, v katere so vključene tudi štiri barve strehe za dvobarvne izvedenke in štirje barvni paketi ter pet povsem različnih notranjih ambientov. Potniški prostor s horizontalno razporejeno oblikovno zasnovo izpostavlja obilo razpoložljivega prostora in priča o učinkoviti zaščiti. Tudi za volanom se C3 Aircross izkaže s svojim značajem športnega terenskega vozila in z izjemnimi voznimi lastnostmi.

Tudi za volanom se C3 Aircross izkaže s svojim značajem športnega terenskega vozila in s svojimi voznimi lastnostmi. Zaradi kompaktnosti je zelo okreten v mestu. Novi Citroën C3 Aircross ima po zaslugi privzdignjenega podvozja in velikih koles dominanten položaj na cesti ter se zaradi sistema za izboljšano vlečno moč Grip Control® s pomočjo pri spustu po strmini (Hill Assist Descent) dobro znajde na vseh vrstah terenov. C3 Aircross lahko zahvaljujoč prilagodljivi pogonski moči povsem brez skrbi zapelje izven mesta in celo izven utrjenih poti, s čimer je primeren tako za privržence nakupovanj in voženj po mestu, kot tudi za ljubitelje športa in prostočasnih aktivnosti ter drugih dejavnosti na prostem.

Kot idealen življenjski sopotnik za vsakodnevne vožnje po mestu ali za izlete ob koncu tedna, pa tudi za počitnice v oddaljene kraje, je C3 Aircross opremljen s trivaljnimi motorji PureTech, opremljenimi z najsodobnejšimi tehnologijami, ki zagotavljajo hitro odzivnost ter nadzorovano porabo goriva in emisij škodljivih izpušnih plinov (International Engine of the Year 2015 in 2016). Motorji BlueHDi zagotavljajo potnikom tudi užitke v vožnji, varčno porabo in spoštljiv odnos do okolja.

  • Med bencinskimi motorji: za novo kompaktno športno terensko vozilo Citroën C3 Aircross je na voljo tudi najbolj dinamična izvedenka PureTech 130 BVM6. Motor PureTech 110 je na voljo z ročnim menjalnikom (PureTech 110 BVM), pa tudi s samodejnim menjalnikom EAT6, ki zagotavlja maksimalno vozno in bivalno udobje (PureTech 110 EAT6). Za osnovni nivo opreme je na voljo motor PureTech 82 BVM.
  • Med dizelskimi motorji: novo kompaktno športno terensko vozilo Citroën C3 Aircross je na voljo z ročnim menjalnikom, in sicer z motornim sklopom BlueHDi120 BVM6 in BlueHDi 100 BVM.

Novi Citroën C3 Aircross je v Sloveniji že na voljo, cenovna palet pa se prične pri dobrih 14 tisočakih za osnoven model z bencinskim motorjem, med tem ko je najcenejši model z dizelskim motorjem na voljo za 17.570 evrov.