Avtomobilizem

ID.Buzz in Vojna zvezd

Ob lansiranju električnega kombija ID.Buzz je Volkswagen pripravil tudi celotno kampanjo, ki je nastala v sodelovanju z Lucasfilmom in Industrial Light & Magic, v kateri se pojavljajo ID. Buzz, slavni liki iz Vojne zvezd, pa tudi glavni igralec Ewan McGregor.

Cene so objavljene, konfigurator je odprt, ostalo je le še privabiti kupce, predvsem družine. Za to je potrebno veliko čustvenega naboja in le redkih se ne bo dotaknilo sodelovanje z ekipo, ki stoji za serijo Vojna zvezd in priljubljenimi liki. Predstavitev ID.Buzza je sovpadala z novo serijo Vojne zvezd Obi-Wana Kenobija, ki so jo na kanalu Disney + pričeli predvajati 27. maja.

Krona tega sodelovanja je video posnetek, narejen v sodelovanju z Lucasfilmom in Industrial Light & Magic, z uporabo njihovih vodilnih virtualnih produkcijskih rešitev. V njem se pojavijo ID. Buzz, znani liki iz Vojne zvezd, robota R2-D2 in C-3PO ter glavni igralec Ewan McGregor, ki bo v prihodnosti tudi ambasador znamke Volkswagen. Ta vloga je bil kot ustvarjena za Mcregorja, saj je že od otroštva strasten oboževalec Volkswagna ter vsakodnevni voznik in zbiralec avtomobilov Volkswagen.