Avtomobilizem

Citroën pripravlja novo serija »My Ami Buggy«

Kot odziv na uspeh prve različice se bo ob koncu prvega četrtletja 2023 začela prodajati nova omejena izdaja tisoč vozil »My Ami Buggy«, ki bodo na voljo v več državah, kjer je na voljo tudi model Ami. To je dobra novica za vse, ki so letos 21. junija zamudili začetek prodaje prve tovrstne različice, ko je bilo prvih 50 primerkov prodanih v zgolj 18 minutah. Širitev različice »My Ami Buggy« na mednarodne trge priča o uspehu električnega vozila Ami, ki je s svojo konceptno zasnovo in dostopnostjo sprožil pravo revolucijo na področju lokalne mobilnosti. Od začetka prodaje konec leta 2020 do danes je v devetih državah prodanih že v več kot 30.000 električnih vozil Ami. Širitev modela Ami na nove trge se bo leta 2023 nadaljevala in prihaja tudi v Slovenijo.


Najnovejša različica »My Ami Buggy« pa bo zelo podobna prvi izdaji, vendar prinaša nekaj presenečenj, ki bodo podrobno predstavljena še pred pomladjo. Tokratno bo njegov videz trendovski, s katerim bo, kar vabil k igri v urbani džungli in drugačnemu življenju na prostem, še posebej ob morju. Okus po morju je zaznamoval že zgodovino serijskega modela Ami. Naj spomnimo, da je sodeloval v projektu

energetske preobrazbe otoka Chalki ob grški obali, kjer ga za svoje potrebe vozita policija in obalna straža. Podobno se je sedem vozil Ami pridružilo voznemu parku policijske in pristaniške ekipe otoka Maddalena v Italiji, kjer so se odločili za okolju prijazno mobilnost.


Uporabniki vozila Ami so nadvse raznoliki od 14 do 94 let, vse od najstnikov, ki se šele učijo, kako postati neodvisni pa vse do starejših občanov, ki so v njem prepoznali enostavno, varno in udobno prevozno sredstvo za krajše poti. S svojim prikupnim videzom je Ami prodrl v mestno, izven mestno in celo podeželsko pokraji

no. Zaradi svoje praktične narave izpolnjuje številne potrebe, bodisi v dvosedežni izvedenki ali v izvedenki »My Ami Cargo« za poslovno rabo. Tako je na primer Amija izbral hotel Bladen, ki se nahaja v italijanskem mestu Sappada, da lahko z njim svojim strankam ponujajo novo izkušnjo mobilnosti brez kakršnegakoli hrupa in s spoštljivim odnosom do okolja v osrčju slikovitih Dolomitov. V Franciji je skupnost občin Somme et Sud Ouest (CC2SO) v svojo floto vključila trinajst vozil Ami, ki jih uporablja osebje za oskrbo starejših na domu. V Belgiji je podjetje AGO Jobs & HR začelo uporabljati Amija kot trendovsko in trajnostno zeleno rešitev za mobilnost, ki jo ponujajo delavcem brez vozniškega dovoljenja.