Avtomobilizem

Managerski avto leta 2024 je Mercedes razreda E

Včeraj so v  samostanu Mekinje v Kamniku razglasili zmagovalce letošnjega izbora Poslovni avto leta 2024. Dogodek je v čarobnem vzdušju preddverja samostana obiskalo 180 gostov iz avtomobilske in drugih panog.

Za glasbeno spremljavo je poskrbela Edina – vokalistka, flavtistka in performerka, ki s svojo subtilno interpretacijo dogodek spremeni v tenkočutno popotovanje po glasbeni pokrajini. Njen repertoar se dotakne nostalgične slovenske popevke, večnega jazza s pridihom kabareta, s pop hiti pa ustvari tudi plesišče.

Ob glasbeni podlagi se je v živo pridružil tudi Marko Smiljanič, ki je študiral klasično kitaro na Mozarteumu v Salzburgu, poleg akustične pa obvladuje tudi jazz, električno in flamenko kitaro. Sicer je tudi komponist, ki trenutno ustvarja svoj drugi avtorski album.

Avtomobile so v petih kategorijah vrednotili:

– novinarji Časnika Finance

– izračune poslovnega najema je izdelal Avant car

– za finaliste so glasovali bralci

– v kategorijah Luksuzni terenec leta in managerski avto pa še žirija slovenskih direktorjev.

 

– Kipec za službeni avto leta 2024 – peugeot 2008 je prejel Adam Kavšek, direktor C Automobil Import, distributerja Peugeota v Sloveniji. Podelil mu ga je novinar oddelka mobilnost pri Časniku Finance Jure Šujica.

– Kipec za poslovni avto leta 2024 – škodo superb je prejela Nina Lednik, vodja marketinga znamke Škoda v podjetju Porsche Slovenija.  Podelil ji ga je novinar oddelka mobilnost pri Časniku Finance Jure Šujica.

– Kipec za električni avto leta 2024 – peugeot e-3008 je prejel Adam Kavšek, direktor C Automobil Import, distributerja Peugeota v Sloveniji. Podelil mu ga je urednik področja mobilnost pri Časniku Finance Miloš Milač.

– Kipec za luksuzni terenec leta 2024 – BMW X5 je prejel Aleš Suhorepec, generalni direktor BMW Slovenija. Podelil mu ga je urednik področja mobilnost pri Časniku Finance Miloš Milač.

– Kipec za managerski avto leta 2024 – mercedes-benz razreda E, ki je to nagrado dobil že četrtič, je prejel Marjan Murn, direktor Star Importa, distributerja znamke Mercedes-Benz. Podelila mu ga je Biljana Cvjetičanin, direktorica razvoja partnerske prodajne mreže Generali Zavarovalnice.