Večji, močnejši, tehnološko naprednejši

Z zgoraj zapisanimi pridevniki so pri Volkswagnu opisali tretjo generacijo Touarega.

Volkswagen je avto predstavil v Pekingu, kar pa ni naklučje. Kitajska je postala njihovo največje tržišče, če je se je na Kitajskem v letu 2007 prodalo le 7 odstotkov VW vozil, pa je ta številka deset let kasneje zrasla že na 45 odstotkov.

Zrasle pa so tudi zunanje mere Touarega, napram prejšnjemu modelu je pridobil v širino (44mm) in dolžino (77mm) med tem, ko je v višino izgubil, rezultat pa je ogromen 810 litrski prtljažnik. Navkljub svojim večjim meram so inženirji uspeli zmanjšati težo z večjo uporabo aluminija, s tem pa tudi pridobiti nekaj na porabi goriva.

Notranjost je pričakovano tehnološko dovršena, 12 palični digitalni merilniki, nova head up enota, večji, bolje rečeno ogromen, kar 15  palični pa je tudi sredinski info-zabavni sistem z zaslonom na dotik. Vse skupaj pri Volkswagnu imenujejo Innovision Cockpit.

Spremembe so doletele  tudi motorno paleto. Tu so na voljo bo bencinski in dizelski trilitrski šest valjniki ter 4.0 TDI. Motorjem je v pomoč osem stopenjski samodejni menjalnik DSG. Kasneje pa naj bi se pridružila še hibridna različica.

V Sloveniji bo na voljo junija.

 

 

 

 

                                                                                          .