Rekordno tudi Renault Trucks


Rast gospodarstva za sabo potegne tudi povečane potrebe po transportu.

Tako je bilo lansko leto rekordno v marsikaterem pogledu. Med proizvajalci težkih tovornih vozil pa je največjo rast zabeležil Renault Trucks, ki je v letu 2017 izdelal 49.930 tovornih vozil in tako ustvaril 4 % rast proizvodnje, v razredu tovornih vozil nad 6 ton pa kar 7 %, kar je najvišja rast v Evropi.   

Še bolj se je Renault Trucks izkazal v razredu nad 16 ton. Tu je evropski trg v lanskem letu zrasel za 1,4 %, Renault Trucks pa je ustvaril rast kar 9,1 % ter tako zavzel 8,7 % celotnega evropskega trga. V lanskem letu je Renault Trucks samo na Francoskem trgu izdobavil več kot 21.400 vozil. V preostalih delih Evrope se je za to znamko odločilo 23.600 prevoznikov, skoraj 5000 pa so jih prodali na ostalih trgih.

Izredno zanimivo in tudi pohvalno pa je to, da so v tovarni Bourg-en-Bresse  pričeli s predelavo rabljenih tovornjakov, na katerih naredijo vse potrebne servise, zamenjajo dotrajane dele ter zamenjajo gume. Takšni tovornjaki imajo nato leto dni ali 120.000 kilometrov garancije, zato je samo lani nove lastnike našlo skoraj 7000 rabljenih tovornjakov.