Avtomobilizem

Nova generacija avtodoma Nugget

Ford razkriva povsem novo naslednjo generacijo priljubljenega avtodoma Nugget, ki združuje najsodobnejše funkcije vozila in notranjosti ter tako ponuja še prijetnejše pustolovščine na poti. Kupci avtodoma Nugget bodo lahko prvič izbrali napreden elektrificiran pogonski sklop, ki je na voljo s prilagodljivim novim priključnim hibridom (PHEV).

Popolnoma novo izvedbo avtodoma Nugget so razvili v sodelovanju z vodilnim izdelovalcem avtodomov oziroma predelovalcem kombiniranih vozil Westfalia, odlikuje pa ga priljubljena edinstvena večconska notranja razporeditev, po kateri se Nugget še naprej razlikuje od svojih tekmecev.

Nugget naslednje generacije izkorišča prednosti povsem nove platforme za vozila, ki jo je Ford letos predstavil za svoji vodilni družini vozil Transit in Tourneo Custom, z njo pa uvaja nove napredne oblikovne značilnosti, povezljivost in vozne tehnologije. V bivalnem prostoru bodo uporabnikom na voljo nove vrhunske obdelave in izboljšana funkcionalnost, za doplačilo pa je na voljo tudi nadvse uporabna streha s solarnimi paneli, ki zagotavlja energijo za preprostejše in prijetnejše pobege po svetu in v divjino.

Naslednjo generacijo Nuggeta bodo uvajali v več fazah, začenši z različico Nugget Titanium z nagibno streho ter motorjem EcoBlue s 170 KM in osemstopenjskim samodejnim menjalnikom, ki jo bo mogoče naročiti pri Fordovih trgovcih avgusta 2023, dobave pa bodo sledile spomladi 2024 (odvisno od posameznih trgov). Drugi modeli, vključno s pogonom PHEV, bodo sledili v naslednjih 12 mesecih.