Avtomobilizem

Citroen C4 – kupejevski crossover

V začetku prihodnjega leta na naš trg prihaja povsem nov Citroen C4, ki bo na voljo s klasičnim bencinskim ali dizelskim motorjem, pa tudi kot povsem elektrina izvedenka.

Razred SUV-jev je povsem podjarmil ostale avtomobilske razrede, tako da pri Citroenu niso veliko razmišljali kako bo izgledal novi C4. Avtomobil nosi obliko modernega crossoverja v kupejevskem  stilu.

Zunanjost je moderno oblikovana z dvonadstropnimi lučmi v obliki črke V. Z dolžino 4360 mm, višino 1525 in širino 1800 mm, je nekoliko večji od golfa. Prtljažnik v osnovi ponuja 380 litrov prostora. V notranjosti najprej opazimo digitalne merilnike in 10 palčni zaslon za multimedijski sistem. Nova je tudi sredinska konzola z funkcijo brezžičnega polnjenja telefona.

Novi C4 bo na voljo z 1,2 litrski trivaljnim bencinskim motorjem, ki bo razvijal 100, 130 ali 155 KM. Na voljo je tudi 1,5 litrski dizel z močjo 103 KM. Vsi motorji se lahko kombinirajo z ročnim 6 stopenjskim ali 8 stopenjskim samodejnim menjalnikom. Na voljo pa je tudi povsem električna izvedba s kapaciteto baterije 50 kWh, ki poganja 100 kW elektromotor. Najvišja hitrost je omejena na 150 km/h, z enim polnjenjem pa naj bi prevozili tudi do 350 km.

Cene še niso znane, avto pa bo v Sloveniji na voljo v začetku prihodnjega leta.