Avtomobilizem

En avto tri znamke


 

Skupina PSA, ki je ustvarila segment vozil za prosti čas (LAV), pošilja na trg novo generacijo modelov svojih znamk Peugeot, Citroën in Opel/Vauxhall.

Kot pionir in vodja z najdaljšim poreklom v segmentu vozil za prostočasne dejavnosti (LAV – leisure activity vehicle) v Evropi namerava Skupina PSA učvrstiti svojo vodilno vlogo z novo razsežnostjo svoje ponudbe, ki jo prinašajo trije modeli nove generacije, zasnovani za različna okolja posameznih znamk.

Nova ponudba izhaja iz enotnega razvojnega programa, ki je usmerjen v povečanje učinkovitosti naložb in virov, namenjenih razvoju vozil v skladu z željami uporabnikov in vzorci uporabe.

Za nova vozila so razvili inovativno platformo, ki jim zagotavlja postavljanje meril v segmentu LAV na področju učinkovitosti, okretnosti, udobja in varnosti.

Novi modeli, ki so jih razvili na osnovi platforme EMP2, bodo opremljeni z novo generacijo pogonskih sklopov in opreme za pomoč vozniku. Kupcem v segmentu LAV bodo tako na voljo najbolj dovršene možnosti v skladu z najzahtevnejšimi standardi glede ergonomije, modularnosti in prostornine prtljažnika na trgu. Da bodo izpolnjene vse zahteve kupcev vozil LAV, bodo lahko izbirali med dvema dolžinama, vsi modeli pa bodo na voljo v različici s petimi in sedmimi sedeži.

Za zunanje oblikovanje novih modelov LAV so značilne poteze uravnotežene in dinamične skladnosti proporcev z visokim in kratkim pokrovom motornega prostora, ki odraža sodobnost, kompaktnost, čvrstost in varnost, obenem pa vključuje slogovne odlike, značilne za vsako znamko.

Vsa vozila izstopajo tudi z odličnim notranjim oblikovanjem, ki je skladno z značilnim slogom znamke.

Znamke bodo nove modele vozil predstavile v bližnji prihodnosti.

Modele štirih znamk bodo proizvajali v obratih v mestih Vigo (Španija) in Mangualde (Portugalska). Za izpolnjevanje prodajnih ciljev nove palete modelov bodo v prihodnjih mesecih v Vigu vzpostavili še četrto ekipo, v obratu Mangualde pa tretjo ekipo. Oba obrata v sklopu Iberskega industrijskega oddelka, ki izpolnjujeta najvišje standarde Skupine PSA glede zmogljivosti, sta poskrbela za znatne spremembe, potrebne za izdelavo novih modelov.