Touareg, največji Volkswagen


Največja letošnja Volkswagenova novost bo zagotovo novi Touareg. Paradni model znamke predstavlja naslednji mejnik v njihovi največji modelski ofenzivi vseh časov. Touareg kraljuje na vrhu modelske palete ter s svojim ekspresivnim dizajnom, inovativnimi tehnologijami in dinamičnimi voznimi lastnostmi kaže vso moč znamke.

Touareg na vrhu Volkswagnove modelske palete zelo jasno razkriva, kakšne ambicije ima znamka: ekspresivni dizajn, ki ga je s svojo ekipo zasnoval Volks­wagnov glavni oblikovalec Klaus Bischoff, daje vozilu nezamenljivo in karakterno identiteto. Za maksimalno varnost in udobje bo skrbela cela armada inovativnih asistenčnih sistemov. Z eno največjih digitalnih armaturnih plošč v tem razredu, t. i. Innovision Cockpitom, se odpirajo povsem nove dimenzije informacij in razvedrila. Povezljivost pa je na takšnem nivoju, da lahko govorimo kar o internetnem vozlišču na štirih kolesih. Pogonski sklop, zračno vzmetenje, krmiljenje zadnjih koles in sistem prečnega stabiliziranja omogočajo varno in dinamično doživetje vožnje.

Volkswagen z novim Touaregom nadaljuje zgodbo o uspehu te modelske serije tretje generacije. Kot že predhodna modela, bo tudi ta zadovoljil visoka pričakovanja višjega avtomobilskega razreda in njegovih kupcev. Ekskluzivni SUV C-segment danes spada med posebej hitro rastoča področja na svetovnih avtomobilskih trgih, kjer naj bi se prodaja na primer na Kitajskem po pričakovanjih do leta 2023 podvojila.

Svoje zmogljivosti in funkcionalnost je Touareg vse od prihoda na trg leta 2002 dokazal z okrog milijonom prodanih primerkov – na utrjenih in neutrjenih cestah ter rally progah širom po svetu. Med njegove posebne dosežke sodijo uspehi na rallyju Dakar v letih 2009–2011.