Avtomobilizem

Toyota s svojo floto gospodarskih vozil se predstavi

Toyota je v prostorih logistično-distribucijskega centra Pošte Slovenije predstavila floto gospodarskih vozil Toyota Professional, ki je na voljo na slovenskem trgu. Družba Toyota si namreč na celotnem evropskem trgu prizadeva okrepiti tržni delež v segmentu lahkih gospodarskih vozil, zato je temu primerno okrepila in posodobila svojo floto. Poleg tega ponuja tudi številne možnosti financiranja in zavarovanja, ki jih je mogoče prilagoditi potrebam, željam in ne nazadnje tudi finančnim zmožnostim različnih uporabnikov.

Bogata zgodovina

Podobno kot osebna tudi lahka gospodarska vozila znamke Toyota odlikujejo kakovost, trpežnost, zanesljivost, uporabnost, funkcionalnost, varnost in prijaznost do okolja. Toyota se namreč ponaša z dolgo zgodovino izdelovanja gospodarskih vozil. Daljnega leta 1935, še preden je družba spremenila ime iz Toyoda v Toyota, so namreč začeli izdelovati manjši tovornjak z oznako G1, ki velja za eno prvih Toyotinih serijsko proizvedenih vozil. Čeprav je znamka Toyota bolj znana po osebnih vozilih, tako rekoč ves čas svojega obstoja izdeluje tudi številna lahka gospodarska vozila.

Vozila za različne potrebe

Toyota tudi na evropskem trgu samozavestno nastopa s pisano paleto lahkih gospodarskih vozil, ki so opremljena z najnovejšimi varnostnimi in asistenčnimi sistemi, z vidika okoljske ozaveščenosti pa so opremljena z energijsko učinkovitimi pogonskimi sklopi, ki se ponašajo z nizkimi emisijami in majhno porabo goriva. Toyota na slovenskem trgu nastopa s številnimi lahkimi gospodarskimi vozili, ki se upajo spopasti z vsako zadano nalogo, uporabnike pa navdušujejo s svojo vsestransko uporabnostjo. Slovensko floto lahkih gospodarskih vozil znamke Toyota sestavljajo:

  • Aygo X je v svoji dvosedežni različici primeren za dostavne in kurirske službe v urbanih okoljih.
  • Proace je klasični kombi furgon, ki ga odlikujeta izjemna trpežnost in funkcionalnost.
  • Proace Verso je vsestranski kombi, ki je na voljo v dveh dolžinah ter v številnih konfiguracijah notranjosti in je primeren tako za prevoz tovora kot potnikov.
  • Proace City Verso je manjši enoprostorec, ki ga odlikuje izjemna prilagodljivost, zaradi katere je primeren za različne poslovne dejavnosti, poleg tega pa je tudi odlična izbira za uporabnike z aktivnim življenjskim slogom.
  • Hilux je legendarni poltovornjak, ki že vrsto desetletij navdušuje s svojo trpežnostjo in terenskimi zmogljivostmi. Ponuja tudi številne možnosti prilagoditev in karoserijskih nadgradenj ter je primeren tudi za gasilce, gozdarske, reševalne in gorsko-reševalne službe.

Do okolja prijazne električne različice

Ker se Toyota na vseh ravneh svojega delovanja zaveda svoje družbeno-okoljske odgovornosti, so tudi na področju razvoja lahkih gospodarskih vozil začeli intenzivno premišljevati o zmanjševanju škodljivih vplivov na okolje. Rezultat tega pristopa in razmišljanja so električne različice Proace Electric, Proace Verso Electric, Proace City Electric in Proace City Verso Electric, ki ustrezajo vsem sodobnim okoljskim standardom, ponujajo bogat doseg in učinkovite možnosti polnjenja. Opremljene so z različnimi baterijami, s katerimi ponujajo brezemisijske rešitve, ki ustrezajo potrebam uporabnikov.

Številne podporne storitve omogočajo učinkovito celostno podobo.

Celostno podobo, ki omogoča učinkovito in brezskrbno ukvarjanje s poslom, soustvarjajo številne podporne storitve. Tudi gospodarska vozila so namreč deležna prednosti, ki jih ponuja program Toyota Relax. Vsako vozilo ima 3-letno garancijo proizvajalca, ki ji sledi dodatna
12-mesečna (oz. 15.000 km), ki jo je mogoče pridobiti z opravljenim rednim servisom pri enem izmed pooblaščenih partnerjev. Tovrstno podaljševanje jamstva je mogoče do 10. leta starosti vozila oziroma do 185.000 prevoženih kilometrov.

Toyota Professional ponuja tudi prilagojene rešitve financiranja, poslovnega najema in zavarovanja, ki so prilagojene potrebam podjetij. Na enem mestu so na voljo številne zavarovalne rešitve, ki so prilagojene poslovanju uporabnikov. Toyota je tudi edini ponudnik gospodarskih vozil na slovenskem trgu, ki nudi zavarovanje prtljage in tovora, do vrednosti € 20.000. Uporabnikom je na voljo tudi nadomestno vozilo. Njihovo mirnost in brezskrbnost pa zagotavlja tudi 24-urna pomoč na cesti, ki je na voljo sedem dni v tednu.