Avtomobilizem

Odličen trik kako odmrzniti stekla na vozilu v 10 sekundah

Na zmrznjeno steklo ne polivajte vroče vode, saj lahko poči, še posebej če je steklo že poškodovano. Boljši izbor je mlačna voda, katero na steklo nanašate z mehko krpo.

Obstaja pa preprostejši način, kako hitro in enostavno odmrznete stekla na vozilu brez uporabe strgal ali kupljenih sredstev za odmrzovanje. Vse kar rabite je alkohol in voda. V posodo z razpršilom nalijte dve tretjini alkohola in eno tretjino vode. Mešanico poškropite po steklu in v le nekaj sekundah se bo led omehčal in enostavno ga boste odstranili s pomočjo brisalcev, brez neželenega strganja.

Če pa ste nekje v mestu in pri sebi nimate spreja, tople vode ali strgala, uporabite kreditno kartico in z njo postrgajte led. Postopek je sicer malo daljši, a vseeno učinkovit. Najboljša zaščita pred zamrznitvijo stekel pa je, da na njih zvečer postavite karton ali kakšno staro brisačo. To bo popolnoma preprečilo zaledenitev stekel.

 

Trik proti rošenju stekel

Da bi se izognili rosenju stekel v notranjosti pa priporočamo še en trik. Premažite steklo s peno za britje in dobro obrišite s papirnato brisačo, vse dokler pena povsem ne izgine. Enako metodo lahko uporabite tudi na ogledalu v kopalnici. Obstaja pa še en trik, v nogavico dajte mačji pesek in jo postavite nekam pod sedež. Mačji pesek vpija vlago in bo tako zmanjšal njeno količino  v vašem avtomobilu.