Avtomobilizem

Toyota Hilux z novo različico gr sport II

Legendarni poltovornjak Toyota Hilux je v različici GR SPORT II, ki bo na voljo v drugi polovici leta 2024, še bolj zmogljiv, udoben in markanten.

Hilux je svojo pot do slovesa neuničljivega, vzdržljivega, zanesljivega in tako rekoč vsemogočnega vozila začel tlakovati že daljnega leta 1968. Na svojem več desetletnem globalnem potovanju, na katerem je spoznal najbolj skrite kotičke našega planeta, je tudi večkrat slavil na znamenitem reliju Dakar. Prav ti tekmovalni uspehi so bili navdih za nastanek nove različice GR SPORT II.

Hilux GR SPORT II s svojo dvojno kabino ponuja unikatno kombinacijo izboljšane vodljivosti in stabilnosti, poleg tega pa se ponaša tudi z izjemno vlečno zmogljivostjo (3500 kg) in nosilnostjo (1000 kg). S svojim pustolovskim duhom pa vedno izstopa iz množice.

Drugo izdajo modela GR SPORT odlikuje še mogočnejši videz s širšima kolotekoma – sprednji je širši za 140 mm, zadnji pa za 150 mm. Ta lastnost zagotavlja še več samozavesti pri vožnji v neugodnih vremenskih in cestnih razmerah.

Prav zaradi širšega koloteka in številnih izboljšav krmiljenja je Hilux GR SPORT II najboljša različica legendarnega nepremagljivega poltovornjaka do zdaj. Ponaša se tudi z boljšo stabilnostjo, zmanjšanim kotom nagibanja in natančno odzivnim krmiljenjem. Optimizirano upravljanje zagotavlja varnejšo vožnjo z zmanjšano stopnjo hrupa in tresljajev, dodatno izboljšane so tudi zavore in vzmetenje. Vse skupaj ustvarja bolj vznemirljivo in bolj športno vožnjo, ki pa ne sklepa kompromisov glede udobja. Zato je Hilux popoln partner za vsakodnevno uživanje.

Preizkušeno zmogljivi 2,8-litrski motor, ki je bil predstavljen leta 2020, zagotavlja odzivnost in živahnost. Zmore 204 konjskih moči (150 kW) in 500 Nm navora ter je odlično uigran s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom.