Prikaz ključnih informacij na vetrobransko steklo

Inženirji podjetja GlobalLogic so za voznike avtomobilov pripravili nadvse zanimivo rešitev, in sicer informativni sistem imenovan ARIS (Augmented Reality Infotainment System). Tu namreč gre za sistem razširjene resničnosti, ki vozniku omogoča, da podatke o prometu prebira kar na vetrobranskem steklu, kar pomeni, da ima pogled vedno usmerjen na cesto.

Informativni sistem ARIS je dejansko celovita platforma za obdelavo in predstavitev informacij, s pomočjo katere je mogoče natančno preslikati podatke o stanju v cestnem prometu. Tako se na vetrobranskem steklu vozniku pojavljajo različne informacije in predmeti v okolju, voznik pa lahko sistem upravlja s pomočjo glasovnih in krmilnih ukazov. Novost za nameček uporablja celotno površino vetrobranskega stekla in prikaz informacij prilagodi položaju voznikove glave.

 

Z oblikovanjem inovativnega sistema ARIS so inženirji podjejta GlobalLogic pridobili praktične izkušnje na področju učinkovitih komunikacijskih tehnologij. Novost jim omogoča tudi, da bolje razumejo obnašanje voznikov in na osnovi tega razvijejo avtomobilske večpredstavnostne sisteme ter učinkoviteje uporabljajo zmogljivosti razširjene resničnosti za številne možnosti. Nadvse inovativni sistem ARIS naj bi postal del avtomobilskega sveta še pred koncem letošnjega leta.

Vir: racunalniske-novice.com