Avtomobilizem

Tudi Jeep s Pick-upom

Znamka Jeep je zagotovo največji sinonim za terenska vozila. Z novim letom na trg pošilja nov model, tokrat v razredu Pick-up vozil, z imenom Scrambler.

Jeep ni novinec v proizvodnji tovrstnih vozil, dejstvo pa je, da je zadnji takšen model z Jeep značko na nosu na trg prišel pred 26 leti, to je bil model Comanche. Sedaj bo Jeep na sejmu avtomobilov v Los Angelesu 28. novembra tudi uradno predstavil nov model v razredu Pick-upov, Jeep Scrambler. Čeprav bo novi model predstavljen kmalu, pa prav veliko informacij o njem še ni na voljo. Znano je, da bo uporabljal prirejeno platformo od modela Ram 1500, za pogon pa bo namenjen šestvaljni 3,6 litrski bencinski motor, ki razvija 285 KM in 353 Nm navora ter prav tako šestvaljni trilitrski dizel motor z močjo 270 KM in 480 NM navora. Za prenos moči pa bo skrbel osem stopenjski samodejni menjalnik.

Odvisno od izvedbe kabine (kratka, srednja in dolga) je odvisno število sedežev (2, 3, 4 ali 5) ter dolžina tovornega prostora. Po prvih podatkih pa naj bi bilo to vozilo s skupno maso največ 3 tone, kar pomeni da bo ob njegovi teži 2,2 tone nosilnost le 800 kilogramov, kar je za 200 kilogramov manj od podobnih vozil, ki se že prodajajo tudi pri nas. Novo vozilo se bo izdelovalo v Toledu v zvezni državi Ohio v ZDA.