Niro hibrid

Kia Motors je nedavno predstavila prenovljenega hibridnega Nira. Priljubljeni in večkrat nagrajeni kompaktni križanec je doživel nekaj sprememb zunanjosti.

Novi so projekcijski žarometi in meglenke, motorna maska z diamantnim vzorcem in dnevne LED luči v obliki dveh puščic. Zadnja okrasna zaščita podvozja je širša in bolj poudarjena, zadnje LED luči imajo v primerjavi s predhodnikom bolj tehnološki videz, tu pa so tudi novo oblikovana 16- in 18-palčna aluminijasta platišča.
V notranjosti je novi Niro dobil novi zaslon, katerega del je nova 7-palčna inštrumentna plošča s prenovljeno grafiko, serijski 8-palčni zaslon na dotik ter opcijsko navigacijo z 10,25-palčnim zaslonom.

Tehnološka nadgradnja
Zunanje in notranje mere ter pogon so v primerjavi s predhodnikom ostali nespremenjeni. Tehnološko nadgradnjo je doživel Kiin paket asistenčnih sistemov ADAS (Kia Drive Wise Advanced Driver Assistance Systems), ki je zdaj še bogatejši: nova sta sistem za ohranjanje vozila na voznem pasu in spremljanje voznega pasu ter sistem HBA za samodejno zasenčenje žarometov (High Beam Assist).  Poleg tega bosta hibridni in priključno-hibridni Niro dobila tudi Kiin novi telematski sistem UVO CONNECT, ki prinaša dodatno ‘povezljivostno’ uporabnost.
Poleg hibridnega in priključno hibridnega Nira, ki ju pri nas pričakujemo do poletja, je (zaradi razprodane proizvodnje le) na nekaterih evropskih trgih na voljo tudi električni e-Niro z dosegom 455 km z enim polnjenjem.

Spomladi pri nas karavanski Ceed Sw in križanec XCeed kot priključna hibrida
Kia namerava v prihodnjih mesecih predstaviti elektrificirane pogone ostalih obstoječih in prihodnjih modelov, k nam bosta spomladi najprej zapeljala karavanski Ceed Sw in križanec XCeed kot priključna hibrida.