"Tehnika

Na telefon pogledamo vsakih 10 minut

Danes si življenje brez pametnega mobilnega telefona že težko predstavljamo, saj ga na vsakem koraku uporabljamo tako za opravljanje dela kot za zabavo. Zato ne preseneča, da se ob uporabi pametnega telefona lahko le redko sprostimo, saj neprestano preverjamo sporočila, dogajanje na družbenih omrežjih in podobno. Ameriško analitsko podjetje pa je na raziskavi opravljeni na skoraj 2.000 uporabnikih ugotovilo, da v zaslon našega pametnega mobilnega telefona pogledamo pogosteje, ko si lahko predstavljamo.

Raziskava ameriškega analitskega podjetja Asurion je namreč pokazala, da Američani v zaslon pametnega mobilnega telefona v povprečju pogledajo enkrat na vsakih 10 minut, kar pomeni, da v enem dnevu v povprečju zaslon njihovega telefona pogledajo kar 96 krat. Še bolj zaskrbljujoč podatek pa je, da kar 45 odstotkov anketirancev svoje mobilne telefone uporablja celo na javnih straniščih, 60 odstotkov anketirancev pa brez njih ne more v kavarnah in restavracijah med uživanjem hrane in pijače ter v javnem prevozu.

Ker pa so pametni mobilni telefoni lahko pravi magnet za novi koronavirus vam priporočamo, da ga redno čistite s 70 odstotnim alkoholom (izopropanolom) oziroma posebnimi dezinfekcijskimi robčki. Na ta način bi lahko še dodatno pripomogli k preprečevanju širjenja novega virusa. Koronavirus (Covid-19) namreč na steklu vašega pametnega telefona lahko preživi do kar 96 ur ali celo štiri dni na sobni temperaturi.

Vir: racunalniske-novice.com