Gospodarska vozila

Stellantis Pro One vodilni v svetu lahkih gospodarskih vozil

 

Popolna prenova ponudbe dostavnih vozil v okviru Stellantis Pro One vključuje svetovno premiero 12 modelov v vseh segmentih, z znamkami Citroën, FIAT Professional, Opel, Peugeot in Vauxhall.

S poudarkom na zmogljivosti, varnosti in vsestranskosti za poslovne in profesionalne uporabnike je Stellantis predstavil popolnoma prenovljeno in elektrificirano paleto kompaktnih, srednjih in velikih gospodarskih dostavnih vozil kot del strateške ofenzive Pro Those za gospodarska vozila Stellantis.

Stellantis in njegove blagovne znamke uporabljajo celotno paleto naprednih elektrificiranih pogonskih sklopov, varnosti, ADAS in tehnologij povezljivosti, da zagotovijo brezskrbno okolje za voznike in so zanesljiv poslovni partner za lastnike gospodarskih vozil.

Danes je Stellantis nesporno vodilni na področju pogona gospodarskih vozil brez emisij v Evropi, saj ponuja možnosti tako za vozila na baterijski pogon (BEV) kot vozila na vodikove gorivne celice. Prenovljena paleta gospodarskih vozil s seboj prinaša drugo generacijo tehnologij brez emisij, vključno z notranjimi baterijskimi sistemi za električna vozila, ki zagotavljajo večjo avtonomijo brez ogrožanja zmogljivosti.

Druga generacija baterijskega pogona (BEV) omogoča novim kompaktnim dostavnikom najboljšo avtonomijo v svojem razredu, do 330 kilometrov. V novih srednje velikih kombijih BEV baterije ponujajo 50 ali 75 kilovatnih ur (kWh) in do 350 km avtonomije. V segmentu velikih kombijev baterija s 110 kWh zagotavlja najboljši električni doseg do 420 km. Poleg tega bo hitro polnjenje s 150 kW napolnilo baterijo velikega kombija od 0 do 80 % v manj kot eni uri.

Izboljšave prav tako povečujejo Stellantisov vodilni položaj na področju vodikove energije brez emisij. Druga generacija vodikovih gorivnih celic v srednje velikih dostavnih vozilih, ki bo predstavljena sredi leta 2024, vključuje ekskluzivni sistem Stellantis srednje moči in zagotavlja rekordno avtonomijo do 400 km. Pogon na vodikove gorivne celice se leta 2024 razširi na velika dostavna vozila z arhitekturo srednje moči, z avtonomijo do 500 km in časom polnjenja pet minut.