Opel Rocks e Cargo – novi mini dostavnik

Opel Rocks e Cargo je ena izmed rešitev, ki bi lahko bila zelo učinkovita zamenjava za skuter pri kurirskih službah. Ta mestni mikro transporter je nastal s predelavo potniške različice modela Rocks, od katere je podedoval celotno karoserijo.

Skupna dolžina vozila je le 2,41 metra, širina 1,39 metra in višina 1,52 metra. Kljub majhnosti avtomobila, pa ima Opel Rocks e Cargo tovorni prostor velik 400 litrov in nosilnost 140 kilogramov. Naj omenimo, da je obračalni krog le 7,2 metra.

Različica cargo modela Rocks je nastala z odstranitvijo sovoznikovega sedeža. Na tem mestu je zdaj premična predelna stena, tako da lahko voznik dostopa do prtljage s svojega sedeža, pa tudi z odpiranjem sovoznikovih vrat. Nad sovoznikovim sedežem je praktična polica, ki pokriva prtljažni prostor, služi pa lahko tudi kot polica z nosilnostjo do 40 kilogramov. Ima predal za shranjevanje map, prenosnikov ali tablic, kar je praktična rešitev za kurirske službe.

Za pogon skrbi 5,5 kWh baterija. Z lahkoto se polni s pomočjo trimetrskega kabla, ki je skrit v voznikovih vratih. Povsem se napolni v štirih urah, na hitrih polnilnicah pa še prej. Z enim polnjenjem baterije ima Opel Rocks e Cargo doseg 75 kilometrov.