R5 TURBO 3E, ROJEN ZA DRIFTANJE

Renault je januarja 2022 obljubil »živahno leto, polno presenečenj«, ko je napovedal proslavljanje 50. obletnice Renault 5, enega najbolj pomembnih modelov znamke. Po sodelovanju na mnogih prireditvah, na primer v tekmovanju Rallye Monte-Carlo Historique, na avtomobilski razstavi Rétromobile, prireditvi Le Mans Classic in drugih, po razkritju razstavnega prototipa Renault 5 Diamant, je znamka za svetovno premiero razstavnega prototipa R5 TURBO 3E izbrala tekmovanje Chantilly Arts & Elegance 2022, ki bo 25. septembra letos.

Ta povsem električen razstavni prototip, ki je del praznovanja 50. obletnice Renaulta 5, je sodoben poklon njegovima najslavnejšima športnima različicama: Renaultu 5 Turbo in Renaultu 5 Turbo 2. Logično je, da je dobil ime R5 TURBO 3E, saj številka tri označuje zaporedje (po Turbo 2), črka E pa električen pogon.

R5 TURBO 3E je še en primer, poleg Renault 5 Prototype, »električnega preporoda« ključnega modela znamke. Renault elektrificira zgodovino, da bi se bolje pripravil na svojo povsem električno prihodnost v Evropi od leta 2030.

Ta reinterpretacija Renaulta 5 Turbo 2 je namenoma bujna in prekipevajoča ter ima vrhunske zmogljivosti v svojem razredu. Ta izstopajoča mešanica bo osupnila na tekmovanju v elegantnosti v Chantillyju, vendar spoštuje duha te prireditve, ki je posvečena »zlitju avtomobila prihodnosti in mode«.

Med parado te prireditve bosta R5 TURBO 3E spremljala manekenka in voznik, ki bosta oblečena v povsem nove kreacije moden znamke La Fameuse, ki se je uveljavila s predelovanjem rabljenih oblačil v unikatne, športne in obenem elegantne kose. Ti obleki povzemata stare Renaultove oblike in barve z nekdanjimi zaščitnimi znaki in reklamnimi majicami znamke, kombiniranimi s sodobnim oblikovanjem. Zasnovani sta bili kot nasprotna, a hkrati dopolnjujoča se pola: bela za žensko in črna za moškega, z nasprotno barvo na straneh rokavov in hlačnic, z všitki oblike črke X na nogah ženske in rombastih všitkih na hlačnicah moškega. Tkanina je podložena in prešita, da se prilega svetu športa, in kombinirana z tiskanim monogramom Renault.

ZELO ZMOGLJIV IN ZASNOVAN ZA DRIFTANJE

R5 TURBO 3E je namenjen zmogljivostim in dirkališčem in je pristen »drifter« povsem električno gnan in s pogonom na zadnji kolesi. Po vzoru svojega ikoničnega prednika ima samo dva sedeža, zadaj pa je vgrajen pogonski sklop: dva elektromotorja, ki poganjata vsak svoje kolo, akumulator pa je vgrajen na sredini pod podom.

R5 TURBO 3E je zgrajen iz cevnega okvirja, ki ga spodaj varuje raven pod, zgoraj pa varnostna kletka, ki jo je homologirala Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA – Fédération Internationale de l’Automobile). Elektromotorja imata skupno moč 280 kW (380 KM) in 700 Nm nemudoma razpoložljivega navora.

Ta izjemna športna različica nove generacije je zmožna sto metrov s stoječim startom prevoziti v pičle 3,5 sekunde (3,9 sekunde v načinu »Drift«) in ima največjo hitrost 200 kilometrov na uro. Akumulator z zmogljivostjo 42 kWh ima shranjene dovolj energije za več krogov driftanja ali divjanja po poligonu gymkhana. V slednjem tekmovanju je izogibanje oviram ključno, zato se prednji kolesi lahko odklonita za več kot 50  stopinj, kar močno olajša ostre manevre.

Za lažje snemanje nastopov ima R5 TURBO 3E zunaj in znotraj približno deset nosilcev za kamero. Eden je, na primer, v odprtinah za žarometa spredaj in na mestu za zunanji vzvratni ogledali, kar je idealno za pridobivanje najboljših posnetkov voznikove spretnosti v driftanju.

BUJNOST, ZABAVA IN NAMIGI NA IKONE

Končni rezultat je res slikovit! Vzeli so pokrov motorja, vrata in notranjo opremo prednika, a karoserijo tokrat izdelali iz kompozita z ogljikovimi vlakni. Z drugimi besedami je R5 TURBO 3E nezgrešljiv dinastični naslednik, in to bujen, prekipevajoč. Ponaša se tudi z novo izvedbo ikoničnih rež za zajem zraka v zadnjih blatnikih. Širok je 2,02 metra (25 cm več od prednika), dolg je 4 metre in visok 1,32 metra. Njegov najbolj vpadljiv del je velikansko krilce na zadku, ki avto prilepi k tlom tudi med najbolj divjim drsenjem skozi ovinke.

V prednjem odbijaču im R5 TURBO 3E velike reže za zajem zraka, ki hkrati služijo hlajenju in povečanju pritiska k tlom. Trije navpično razdeljeni deli nemudoma spomnijo na odbijač Renaulta 5 Turbo 2. Štirioglati meglenki sta videti skoraj »taki kot nekdaj«, vendar so zdaj štiri in vsaka ima vgrajenih 16 svetilnih diod.

Spredaj in zadaj druge svetilne diode, obarvane rožnato, modro in rumeno, tvorijo trakove, ki zasvetijo in utripajo, ko avtomobil začne drseti, s tem pa prikličejo v spomin podobe računalniških iger iz osemdesetih in devetdesetih let. Stare video igre so služile tudi kot navdih za »kamuflažne« dekorativne karoserijske nalepke. Za konec so pleksistekla v oknih rožnato obarvana, na zadnjem levem oknu pa je nalepka z napisom »La vie en rose«, ki v svet tega razstavnega prototipa vdihne nekaj blage mehkobe.

Zgodovinski simboli in namigi v oblikovanju R5 TURBO 3E ne želijo vzbujati nostalgije. Prav nasprotno, s sodobno in igrivo obdelavo ta razstavni prototip poženejo v modernost. Na primer, izbočena reža na pokrovu motorja – še en pomežik Renaultu 5 Turbo 2 – ima vgrajeno loputo za dostop do vtičnice za polnjenje akumulatorja. Prozorni deli karoserije, še zlasti v njenem zadnjem delu, nad difuzorjem, omogočajo poglede in občudovanje vse električne mehanike avtomobila.

AMBIENT POP IN GAMING

V notranjščini razstavnega prototipa R5 TURBO 3E je vzdušje sodobno z vedro kombinacijo namigov na avtomobilska tekmovanja, na svet računalniških iger ter seveda ikon svojega časa, Renaulta 5 in Renaulta 5 Turbo 2.

Dirkaška školjkasta sedeža iz kompozita z ogljikovimi vlakni, varnostna pasova in volan so plod sodelovanja s specializiranim podjetjem Sabelt. Impresivna pokončna ročica ročne zavore – značilnost avtomobilov za driftanje – je nameščena na sredino osrednje konzole, ki je obarvana v »pop« rumeno barvo. Ista rumena se prepleta z rožnato kot poživitev sivo-črnega tartana – pomežik osemdesetim letom –, ki je uporabljen za prevleke sedežev in armaturne plošče. Ta tartan ima poseben viden učinek, ki izhaja iz Renaultovega zaščitnega znaka. Ta je – v tem primeru osvetljen – tudi na sredini volana. Vse te barvite podrobnosti so tudi v kontrastu s talno oblogo iz črne plute in prevlekami zgornjega dela armaturne plošče in oblog vrat iz alkantare.

Moderna interpretacija ene najbolj prepoznavnih značilnosti Renaulta 5 Turbo 2, to je bilo deset analognih okroglih merilnikov pred voznikom, ki jih je na armaturni plošči R5 TURBO 3E nadomestilo deset digitalnih zaslonov. Ti delujejo kot gradniki (widgets), videz pa imajo v slogu Pixel Art in Glitch Art, zato so videti, kot bi jih vzeli iz stare računalniške igre. Tako je za zagon avtomobila treba pritisniti gumb »Free play« na osrednji konzoli. V istem duhu so različni načini vožnje poimenovani »Turbo« (za  driftanje), »Track invader« (za igro), »Donut« (za sukanje za 360° na mestu) in tako naprej.

Še zadnji znak, da se R5 TURBO 3E ne jemlje prav resno, je plišast medvedek poimenovan Drifty. Tam je zato, da pomiri in potolaži potnike, ki bi jih preveč prevzela moč tega razstavnega prototipa.

 

RESNIČEN PREDMET V VIRTUALNIH SVETOVIH

Poleg tega, da je povsem resničen avtomobil, je razstavni prototip R5 TURBO 3E tudi prilagojen duhu svojega časa. Njegov digitalni dvojnik se bo razvijal v svetu virtualnih iger na »Web3«, decentraliziranem internetu, kjer mrežne platforme in storitve uporabljajo model na osnovi veriženja blokov. Na voljo bo tudi zbirka nezamenljivih žetonov (NFT – Non Fungible Tokens) okrog avtomobila in lastniki tega digitalnega premoženja bodo deležni posebnih ugodnosti in nagrad.

Po tekmovanju v elegantnosti v Chantillyju bo R5 TURBO 3E na ogled na Renaultovem razstavnem prostoru na mednarodni avtomobilski razstavi v Parizu, ki bo od 17. do 23. oktobra. Več podrobnosti o simbolnosti tega avtomobila bo na voljo takrat in tam.

 

TEHNIČNI PODATKI R5 TURBO 3E

 

Dolžina: 4,006 m vključno z zadnjim krilcem

Širina: 2,02 m

Višina: 1,32 m

Medosna razdalja: 2,54 m

Previs spredaj: 625 mm

Previs zadaj: 740 mm

Ogrodje: cevno (+ raven pod + varnostna kletka homologirana s strani FIA)

Teža: 980 kg (+ 520 kg teže akumulatorja)

Velikost pnevmatik spredaj: 225 x 35 R19

Velikost pnevmatik zadaj: 325 x 25 R20

Pogonski sklop: povsem električen

Največja moč: 280 kW (380 KM)

Največji navor: 700 Nm

Akumulator: litij-ionski z zmogljivostjo 42 kWh

Čas celotnega polnjenja: 2 uri s polnilnikom 380 V / 32 A

Največja hitrost: 200 km/h

Pospešek od 0 do 100 km/h: 3,5 s (3,9 s v načinu vožnje Drift)