Avtomobilizem

TRIO DOSTAVNIKOV FORD PRO S PLATINASTO NAGRADO ZA VARNOST

Povsem novi kompaktni dostavnik Transit Connect, izdelek družbe Ford Pro, je po odločitvi neodvisnih strokovnjakov za varnost vozil Euro NCAP prejel platinasto nagrado za varnost. To je najvišja možna ocena, vozilo pa jo je osvojilo pri standardiziranem testiranju po najnovejših strogih merilih Euro NCAP.  Rezultat modela Transit Connect pomeni, da ima Ford Pro zdaj tri odlično ocenjena dostavna vozila v najnovejši generaciji Transitov – platinasto nagrado za varnost na podlagi najnovejših standardov Euro NCAP 2024 sta osvojila tudi nova modela Transit Custom in Transit Courier.

“Vemo, da številni naši uporabniki preživijo dolge dneve na cesti in pogosto prevažajo težke tovore, zato je varnost zagotovo najpomembnejša. Najnovejši rezultati Euro NCAP kažejo, da se podjetja lahko zanesejo na družbo Ford Pro, ki jim pomaga skrbeti za voznike in tovor ter izpolnjevati zahteve strank, prav tako pa naredi vse, da po delu varno pridejo domov,” je povedal Hans Schep, generalni direktor družbe Ford Pro v Evropi.

Podpora družbe Ford Pro za varnejše in učinkovitejše delovanje sega veliko dlje od naprednih sistemov za pomoč vozniku, ki so vgrajeni v vozila te znamke. Sistem Ford Pro Telematics omogoča svetovanje v kabini in izmenjavo informacij o vožnji, medtem ko lahko opozorila za pametno vzdrževanje FORDLiive Smart Maintenance opozarjajo lastnike na manjše okvare, da jih lahko odpravijo, preden se prelevijo v resnejše težave.