Avtomobilizem

Kultni Mustang je prenovljen in že na voljo v Sloveniji

Novi Ford Mustang je prerojena ameriška ikona, ki kot britev ostro oblikovanje združuje z značilnim slogom, s katerim že zadnjih 60 let buri domišljijo voznikov po vsem svetu.

Novi Ford Mustang, še vedno najbolje prodajani športni avto na svetu, prinaša digitalni kokpit in izboljšano zmogljivost. Mustang je vse in še več, kar naše stranke pričakujejo od nesporne avtomobilske ikone. Povezana tehnologija resnično dopolnjuje in nadgrajuje izboljšave zmogljivosti, ki bodo osvojile srca povsem nove generacije voznikov.

Sveže oblikovanje, brezčasna privlačnost

Novi Mustang, ki je na voljo kot kupe ali kabriolet z zložljivo streho, ima izklesan videz in oblikovanje, ki ga navdihuje šestdesetletna dediščina. Izklesan pokrov motorja in mogočni zadnji boki so ključni za mišičast videz, ki vse od prvega Mustanga, predstavljenega leta 1964, poskrbi za hitrejše bitje srca. Nov sprednji spojler in stranske obloge izboljšujejo aerodinamiko, medtem ko so klasične zadnje luči s tremi prečkami posodobljene s svetili LED.

Mustang kabriolet ponuja privlačen slog in svobodo pod modrim nebom. Popolnoma obloženo in izolirano streho je mogoče dvigniti ali spustiti v osmih sekundah, kar je hitreje od svetovnega rekorda v sprintu na 100 metrov, njena kompaktna zasnova pa pomeni, da lahko v prtljažnik še vedno spravite dve torbi za golf.

V notranjosti popolnoma digitalni zaslon z 31,5 cm (12,4”) instrumentno ploščo in 33,5 cm (13,2”) sredinskim zaslonom, obrnjenim proti vozniku, ustvarja občutek pilotske kabine reaktivnega letala. Programska oprema iz sveta igric Unreal Engine omogoča prilagoditev z izbiro barv in vizualnih elementov ter podpira interaktivno animirano grafiko, voznik pa lahko nastavitve z dotikom in potegom preprosto spreminja prek sredinskega zaslona.

Ford je podvojil računsko moč informativno-razvedrilnega sistema za novega Mustanga. Sistem SYNC 4 se prilagaja tako, da prikaže funkcije, ki jih posamezni voznik najpogosteje uporablja. Integracija pametnih telefonov z vmesnikoma Apple CarPlay in Android Auto je brezžična. Povezljivost 5G podpira pretočno predvajanje glasbe prek odličnega zvočnega sistema B&O in z oblakom povezano navigacijo (na izbranih trgih) za posodobitve informacij o prometu v realnem času.

Spektakularna in športna zmogljivost

Novi 5,0-litrski motor je zasnovan za legendarno zmogljivost in odzivnost ameriškega osemvaljnika. Novi sistem dvojnega dovoda zraka omogoča motorju svobodnejše dihanje za hitrejši odziv, sistem aktivnega izpuha pa spreminja zvok in glasnost motorja za tišjo mestno vožnjo, ki ne bo vznemirjala sosedov, ali popolno svobodo na odprtih cestah. Do šest voznih načinov prilagodi odzivnost vozila, tako za večjo samozavest na mokri podlagi, več zabave na ovinkasti cesti kot tudi za popolno zmogljivost na dirkališču. Izberete lahko načine Normal, Sport, Slippery, Drag in Track, nastavitve pa lahko tudi prilagodite.

Paket Performance je vključen v serijsko opremo in vozniku omogoča pravi občutek nadzora in aktivne vključenosti na cesti ali dirkališču. Zavore Brembo za 48,3 cm (19”) platišči iz zlitine zagotavljajo brezhibno učinkovitost, diferencial z omejenim zdrsom pa zmanjšuje zdrs koles in zagotavlja boljši oprijem – še posebej v ovinkih. Za doplačilo je na voljo vzmetenje MagneRide®, ki tisočkrat na sekundo spremlja razmere na cesti in prilagaja nastavitve, da zagotovi najboljši možni nadzor in udobje.

Mustang Dark Horse je pravi čistokrvni konj

Mustang Dark Horse je temelj na Mustangu zasnovanih motošportnih programov, s katerimi tekmujejo in osvajajo stopničke na šestih od sedmih celin po vsem svetu.  Mustang Dark Horse je doma na cesti in dirkališču, saj ima edinstvene funkcionalne oblikovne elemente, ki poudarjajo njegov zmogljivostni pedigre, s fiksnim zadnjim spojlerjem, stranskimi obrobami in zadnjim difuzorjem iz sveta dirkalnikov pa so izboljšane tudi aerodinamične lastnosti. Različica novega 5,0-litrskega motorja V8 z veliko močjo zagotavlja dodatno zmogljivost, pri čemer lahko stranke izbirajo med 10-stopenjskim samodejnim ali edinstvenim šeststopenjskim ročnim menjalnikom TREMEC. Učinkovitost na stezi povečujejo izboljšano vzmetenje, izpopolnjeno hlajenje za večjo vzdržljivost in Pirellijeve pnevmatike z odličnim oprijemom.

Mustang je na voljo tudi v edinstveni kovinski barvi Blue Ember, notranjost pa krasijo šivi Indigo Blue in temen kovinski sijaj za prav poseben občutek. Vstopna cena za Ford Mustang GT Fastback znaša 67.000 evrov.