Nova Goodyearova pnevmatika EfficientGrip Performance 2

Velika rebra v osrednjem delu tekalne plasti zagotavljajo večjo stabilnost vozila v kritičnih situacijah

Nova Goodyearova pnevmatika EfficientGrip Performance 2 predstavlja brezkompromisno rešitev za vse, ki od svojih pnevmatik pričakujejo največje možno število prevoženih kilometrov in obenem visoko raven zmogljivosti. Naslednico nadvse priljubljene pnevmatike EfficientGrip Performance poleg nepremagljivega števila prevoženih kilometrov odlikuje še izjemno zaviranje, naj gre za mokro ali suho podlago.

 

EfficientGrip Performance 2 se ponaša z impresivnim številom prevoženih kilometrov, in sicer kar 50 % višjim od svoje predhodnice1. Njeno zmogljivost so potrdili tudi neodvisni testi organizacije TÜV SÜD, na katerih je pnevmatika v številu prevoženih kilometrov za kar 20 % prekosila najtesnejšo tekmico, pnevmatiko Michelin2. V primerjavi s konkurenčnimi pnevmatikami na testu[1] pa je navdušila tudi z najkrajšo zavorno potjo tako na mokri kot suhi podlagi.

V primerjavi s konkurenčnimi pnevmatikami ima EfficientGrip Performance 2 najkrajšo zavorno pot na mokri in suhi podlagi

Pnevmatika se ponaša s številnimi inovativnimi lastnostmi, ki omogočajo večje število prevoženih kilometrov2 in visoko raven zmogljivosti. Pnevmatiko odlikuje velika elastičnost in prožnost tekalne plasti, ki pripomore k manjši obrabi pnevmatike na grobi cestni površini, ne da bi se pri tem zmanjšala zmogljivost pnevmatike na mokri in suhi podlagi. Za učinkovito odvajanje vode in krajšo zavorno pot na mokri podlagi poskrbita večje število in dolžina oprijemnih robov ter optimizirana togost gumene zmesi. Večjo togost in s tem izboljšano stabilnost vozila v kritičnih situacijah pa zagotavljajo še velika rebra v osrednjem delu tekalne plasti.

Pnevmatika Goodyear EfficientGrip Performance 2 je v 45 dimenzijah na voljo za 15- do 18-colska platišča.