Gospodarska vozila

Sejem Transport Logistika nad vsemi pričakovanji

Slovenski paviljon v Münchnu

V Münchnu se je med 4 in 7 junijem odvil največji transportno logistični sejem v tem delu sveta. Sejem je letos podrl vse rekorde in opravičil sloves največjega.

Fleet Board in RIO digitalne platforme Mercedesa in MANa

Sejem Transport Logistic, ki predstavlja svetovno platformo za prenos novosti med ponudniki in uporabniki logističnih storitev, se odvija vsako drugo leto in je namenjen predstavitvi storitev s področja tovornih transportnih sistemov, logističnih storitev, prevozništva, informacijskih tehnologij, intralogistike in sistemov za upravljanje skladiščenja ter identifikacije vozil.

Kartično poslovanje in enotna cestnina po Evropi 

Letos se je zbralo 10 % več razstavljavcev, zato so k sejemski prireditvi dodali še eno halo. Glavne teme tokratnega sejma so bile:

        Pomanjkanje voznikov,

        E-trgovina

        Digitalizacija logističnih procesov

        Umetna inteligenca

        Trgovinska vojna med Kitajsko in ZDA

        Pot svile ….

 

Na sejmu se je predstavilo 2374 razstavljavcev iz 63 držav, obiskalo pa ga je 64.000 obiskovalcev iz 125 držav, od tega jih je polovica prišla iz tujine. Sejem se je razprostiral skozi 10 pokritih hal in na zunanjih površinah, skupna površina sejma je znašala 125.000 m2. Države, ki so se najštevilčnejše udeležile sejma so:  Nemčija, Nizozemska, Italija, Belgija, Francija, Poljska, Kitajska, Avstrija … med bolje organiziranimi pa je bila tudi Slovenija, ki se je predstavila pod sloganom Green. Creative. Smart. (Zelena. Ustvarjalna. Pametna.) in na skupnem razstavnem prostoru uspešno predstavila 19 slovenskih podjetij in institucij iz logističnega in transportnega sektorja: Adria kombi, d. o. o., Centralog, d. o. o., Comark, d. o. o., Dars, d. d., Europacific, d. o. o., Express, pomorske storitve in špedicija d. o. o.,  Fining d. o. o., Globelink eg sol, podjetje za mednarodni transport, d. o. o., Globus, d. o. o., Intereuropa, d. d., Interservice, d. o. o., Luka Koper, d. d., Prigo d. o. o., Pišek & HSF logistics, d. o. o., Semenič transport d. o. o., Špedicija Goja, d. o. o., T. P. G. logistika, d. o. o., Unitransport, logistika in špedicija, d. o. o. in Združenje za promet pri GZS. V hali namenjeni železniškemu prometu pa so se samostojno predstavile tudi Slovenske Železnice.

V torek, 4. 6. 2019, je bil za tujo poslovno in strokovno javnost ob 14. uri organiziran sprejem s predstavitvijo slovenske logistične panoge, na katerem je bil prisoten tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravko Počivalšek ter predstavniki slovenske gospodarske diplomacije. V sredo, 5. 6. 209 je sledil Luški dan in v četrtek, 6. 6. 2019, Slovenski logistično-transportni dan, katerega so se udeležili tudi obiskovalci-prevozniki iz Slovenije in s harmoniko popestrili sejemski dan.

Pametni tahograf 1.0 v različnih izvedbah: VDO, Stoneridge, Efas
Transportna prihodnost VW Buzz
Slovenski paviljon je odprl minister Zdravko Počivalšek