Scania z novo L kabino

 

Scania počasi zaključuje obsežno menjavo celotne palete tovornjakov. Pred koncem leta je več pozornosti namenila še uporabnikom, ki delajo v urbanem transportu ter za njih predstavila cel niz novosti, ob tem pa vstopa tudi v nov segment.

Novi tovornjaki so zazrti v prihodnost. Vsi imajo močno izboljšane vozne lastnosti, , izboljšano vidljivost, večjo varnost, ergonomijo in udobje. Za urbani transport, to je za dostavo po mestih, za komunalna vozila, za pošto, Scania predstavlja novo L in P kabino in manjši 7-litrski motor, ki je lažji in predvsem varčnejši od večjih bratov, a v mestu, kjer surova moč ni na prvem mestu, pokaže vso svojo uporabnost.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se pa Scania spušča v povsem nov segment z nizko podno kabino L, ki je namenjena za potrebe distribucij z večkratnim ustavljanjem in vstopanjem ter izstopanjem iz kabine. Kabina je vsega 80 cm oddaljena tal, zračno vzmetenje pa spusti kabino za 10 centimetrov takoj ko aktiviramo parkirno zavoro. Za lažje vstopanje je dovolj le ena stopnica, ki je široka 79 centimetrov in je nedrseča. Nizek pod ne podira voznih lastnosti, saj je motor od tal oddaljen 24 centimetrov, ob tem pa je nizkopodna L kabina zelo uporabna za različne nadgradnje, katere lahko postavijo že 42 centimetrov izza sprednjih koles.

17320-018
Novost je tudi kabina za posadko, ki je zelo modularna in zato izjemno uporabna. Do 8 oseb se lahko prevaža v dveh vrstah, za lažji izstop pa se vrata v drugi vrsti odprejo do kar 85 stopinj široko, tudi posebne stopnice in držala za roke omogočajo hiter in enostaven vstop izstop, še posebej , če je vozilo namenjeno gasilcem. Posadka tako na nalogo pride vedno pravočasno in popolnoma pripravljeno.
Scania P 360 4×2 CrewCab
Södertälje, Sweden
Photo: Gustav Lindh 2017