Clio ponovno v Novem Mestu

 

V Novem Mestu že 60 let izdelujejo vozila. V tem času so izdelali skoraj 4 milijone vozil, od tega je Cliov polovica.

V zadnjem obdobju se je tovarna osredotočila na izdelovanje modela Twingo ter v sodelovanju z Daimlerjem tudi modela Smart forfour. Z letošnjim poletjem pa se je v Revoz vrnil Clio četrte generacije, ki bo popolnil proizvodnjo. Kapaciteta tovarne Revoz je 220.000 vozil na leto, trenutno pa delajo s 85 % kapaciteto. To se bo kmalu spremenilo, saj bo Clio popolni vrzel in že v prihodnjem letu, naj bi iz Revoza prišlo 212.000 vozil.

Da je Clio zelo priljubljen avtomobil v Sloveniji ni dvoma, odslej pa se bo njegova priljubljenost zagotovo še povečala, saj bo iz tovarne Revoz prihajal model Clio I Feel Slovenia, ki bo namenjen izključno domačemu trgu. Posebna serija Dolenjskega Clia bo tudi bogato opremljena in bo nadaljevala slogan »Ima vse kar imajo veliki«. V opremi bodo serijsko Pure Vision LED luči spredaj in zadaj, parkirni senzorji spredaj in zadaj, Vzvratna kamera, sredinski naslon za roke, avtomatska klimatska naprava, prostoročno odklepanje in zagon motorja brez ključa, Media NAv, senzor za dež … S šestimi različnim barvami ter petimi motorji, bo zadovoljil potrebe tako varčnih kot tudi športnih voznikov. Kupcem bo tako na voljo Clio s tremi bencinskimi motorji (1,2 16V, TCe 90 in TCe 120) ter dvema dizelskima motrjema (dCi 90 in dCi 110).

 

Izredno bogato opremljen Clio I feel Slovenia je na voljo že za 12.890 evrov.

Na predstavitvi v Revozu je predsednik uprave Revoz d.d. Kaan Ozkan dejal: »Revoz danes deluje v globalnem okolju Zveze Renault Nissan Mitsubishi in si je v njem izboril pomemben položaj. S Cliom 4 smo dobili ne le odličen proizvod, pač pa tudi zagotovilo, da smo uspešni pri zagotavljanju daljnoročne prihodnosti za našo tovarni.«