Gospodarska vozila

Renault Trucks odpira tovarno z »rabljenimi« rezervnimi deli za tovornjake

Recikliranje je vse bolj pomembna tema v industriji gospodarskih vozil. Zanimiva novica s tega področja prihaja iz podjetja Renault Trucks, ki je napovedalo odprtje “tovarne rabljenih delov” v mestu Vénissieux blizu Lyona v Franciji.

V zadnjih petih letih je Renault Trucks vlagal v krožno gospodarstvo, pri čemer je uporabil tristranski pristop, ki obsega obnovo, predelavo in recikliranje rabljenih tovornjakov. Z namenom nadaljnjega zmanjševanja porabe naravnih virov in vpliva tovornjakov na okolje se zdaj načrtuje tovarna rabljenih delov: nov industrijski objekt, ki se bo raztezal na 3.000 m2 površine, bo namenjen razgradnji rabljena tovorna vozila Renault, katerih še vedno uporabni deli, bodo pregledani in nato dani v prodajo.

Za podaljšanje življenjske dobe vozil, ki jih prodaja Renault Trucks, so rabljeni tovornjaki predelani v skladu s strogimi industrijskimi procesi. Komponente, namenjene za ponovno uporabo, bodo nato pregledane, očiščene in označene za namene popisa in sledljivosti. Tako kot novi rezervni deli bodo trgovcem z rezervnimi deli v sklopu Renault Trucksa na voljo tudi rabljeni deli, ki se bodo prodajali pod oznako “Used Parts by Renault Trucks”. Zanje bo veljala garancija proizvajalca, njihova cena pa bo bistveno nižja (približno 50-60 %) v primerjavi z novimi rezervnimi deli, navajajo pri Renault Trucks.