Gospodarska vozila

Kögel za 2021 ponuja številne novosti

Kljub koronskemu času proizvajalci gospodarskih vozil ne počivajo in na trg pošiljajo nove ali močno izboljšane modele. Tako je tudi z nemškim proizvajalcem priklopnih vozil Kögel, ki je novinarjem prek videokonference predstavil številne novosti na svojih prikolicah.

Prvo vozilo v nizu prenov je Kögel Cargo Rail polpriklopnik, ki je najbolj vsestranski in namenjen vsakodnevni uporabi. Zdaj je na voljo z zelo stabilnim, lahkim jeklenim okvirjem in 90-milimetrskim vratom okvirja. V osnovni različici ima poenostavljeno obliko ter lastno težo 6.350 kilogramov.

 

Euro Trailer

Rešitve trajnostnega prometa so danes nepogrešljive za vozni park. Špediterska in logistična podjetja se vse bolj zavezujejo, da bodo zmanjšala svoj odtis CO2. Köglove prikolice pomembno prispevajo k doseganju teh ambicioznih ciljev.

Kögel Box NOVUM

Robustno podvozje, ki uporablja modularni sistem Kögel, omogoča dovoz na različne nakladalne rampe ter vzdrži različne viličarje, saj je zadnji okvir standardno ojačan. Ohišje polprikolice vsebuje visokokakovosten izolacijski penasti polimer brez CFC.

Lažje načrtovanje po zaslugi Kögel Telematics

Od junija 2021 so vsa priklopna vozila Kögel opremljena s sistemom Kögel Telematics. S telematičnim paketom BasicTrailer, ki združuje storitve PosControl, TrailerControl in EBSControl, telematski modul Kögel na telematični spletni portal v realnem času pošilja podatke o položaju in stanju vozila.

Več o Kögel novostih pa čez 14 dni v novi številki revije Tranzit.