Gospodarska vozila

Autocommerce z jasnimi in ambicioznimi cilji vstopa v leto 2024

Podjetje Autocommerce, član skupine Emil Frey in generalni uvoznik tovornih vozil Daimler Truck AG v Sloveniji, je doseglo nov prodajni rekord. V letu 2023 so prodali kar 594 tovornih vozil Mercedes-Benz, kar je največje število prodanih tovornih vozil v zgodovini poslovanja družbe. S tem je Autocommerce dosegel 22,1-odstotni tržni delež in postal vodilni ponudnik težkih tovornih vozil v Sloveniji. To pomeni, da je skoraj vsako četrto novo prodano tovorno vozilo na slovenskih cestah znamke Mercedes-Benz.

Izjemen dosežek potrjuje kakovost in zanesljivost tovornih vozil Mercedes-Benz, ki svojo obljubo znamke Trucks you can trust uresničujejo pri svojem vsakodnevnem delu. Tovorna vozila Mercedes-Benz so namenjena različnim segmentom prevozništva, od distribucije do gradbeništva, od logistike do mednarodnega transporta in javnega sektorja. Z napredno tehnologijo, varnostjo, udobjem in ekonomičnostjo zagotavljajo najboljšo rešitev za vsako potrebo.

Med 594 prodanimi vozili je prevladoval model Actros, ki je bil prodan v 375 primerkih, sledil mu je model Arocs s 199 prodanimi vozili. Preostalih 20 vozil je bilo razdeljenih med modele Atego, Econic in Unimog. Model Actros L, ki predstavlja paradnega konja Mercedes-Benz Trucks ponudbe, je v letu 2023 osvojil tudi laskav naziv Slovenski tovornjak leta 2023, kar še dodatno potrjuje njegovo priljubljenost med strankami in vozniki.

Kot poudarja Rasto Oderlap, direktor podjetja Autocommerce, so tovornjaki in avtobusi hrbtenica gospodarstva in družbe. »Brez njih svet obstoji, zato v Autocommerceu delamo za vse, ki svet ohranjajo v gibanju. Prav zato smo tako ponosni na svoj prodajni uspeh in se ob tem iskreno zahvaljujemo svojim strankam, saj so one tiste, ki poganjajo ta svet,” je povedal Oderlap o lanskem rekordu in poslanstvu podjetja Autocommerce.

Rasto Oderlap pojasnjuje, da je njihovo gonilo zagotoviti strankam najboljšo možno podporo pri njihovem poslu, zato jim ponujajo prava vozila in storitve in skrbijo za brezhibno vzdrževanje. »Prepričani smo, da je odličen rezultat posledica kakovosti in zanesljivosti tovornih vozil Mercedes-Benz, ki svojo obljubo znamke Trucks you can trust uresničujejo pri svojem vsakodnevnem delu. Dodatno k uspešnemu poslovanju pomembno prispeva tudi odlična prodajna in poprodajna ekipa, servisna mreža z visoko motiviranimi in usposobljenimi zaposlenimi ter razpoložljivost nadomestnih delov,« še dodaja Rasto Oderlap, direktor podjetja Autocommerce.  

 

Načrti in novosti v letu 2024

Pri Autocommerceu za leto 2024  napovedujejo nadaljnjo krepitev vodilnega položaja na trgu in prve prodaje električnih gospodarskih vozil Mercedes-Benz. V drugi polovici leta lahko tudi slovenske stranke pričakujejo nekaj novosti, ki bodo prvič predstavljene na sejmu IAA v Hannovru.

Leto 2024 bodo zaznamovali novi standardi Evropske unije za varnostne asistenčne sisteme na podlagi posodobljene uredbe o splošni varnosti GSR (General Safety Regulation, Uredba 2019/2144 (EU)) za izboljšanje splošne varnosti v cestnem prometu. Mercedes-Benzovi obstoječi varnostni asistenčni sistemi ne le izpolnjujejo nove standarde, temveč jih v nekaterih primerih tudi presegajo. S tem Mercedes-Benz znova dokazuje svojo tehnološko dovršenost in zavezo zagotoviti voznikom najboljšo možno podporo in pomoč na poti.

eActros 600 – donosna naložba

Z letom 2024 se Mercedesove stranke v Sloveniji že lahko veselijo začetka prodaje težko pričakovanega eActrosa 600, ki postavlja nove standarde na področju tehnologije, trajnosti, oblike in dobičkonosnosti.

Z dosegom 500 km, novo razvitim akumulatorjem LFP z življenjsko dobo do 1.200.200 km, megavatnim polnjenjem z 20 na 80 odstotkov v približno 30 minutah, inovativno električno osjo z največjo močjo do 600 kw ter šestletnim podaljšanim jamstvom je električni eActros trajnosten in dobičkonosen hkrati.

Mercedes-Benz ServiceContracts

Pomembno dodano vrednost za Mercedes stranke predstavljajo tudi nove servisne pogodbe s po meri izdelanimi paketi storitev, ki so jih v podjetju lansirali konec leta 2023. Servisne pogodbe strankam zagotavljajo privlačne, vedno predvidljive in transparentne servisne stroške, maksimalno mobilnost in ohranjanje vrednosti vozila. Na voljo je kar šest različnih servisnih paketov, ki nudijo različne stopnje kritja: BestBasic, Extend, ExtendPlus, Select, SelectPlus in Complete.

 

Mercedes-Benz Uptime

Za drugo polovico leta v podjetju Autocommerce napovedujejo lansiranje inovativne storitve Mercedes-Benz Uptime, ki združuje inteligentno povezovanje vozila z intenzivno podporo strankam. Povsem avtomatizirana telediagnoza Mercedes-Benz Uptime nadzoruje stanje različnih sistemov v vozilu v realnem času in tako omogoča zaznavanje kritičnih stanj. Z združevanjem zaznanih potrebnih popravil in vzdrževalnih del se lahko zmanjša število nenačrtovanih obiskov delavnice. Rezultat: boljše načrtovanje obiskov delavnice, večja razpoložljivost vozila in višja stopnja prometne varnosti.

AAS Serviceline – Servisno zagotovilo za vozila Actros in Arocs

V podjetju Autocommerce dodatno učinkovitost in zanesljivost pri vzdrževanju tovornih vozil Mercedes-Benz svojim strankam zagotavljajo z novo brezplačno storitvijo Serviceline AAS, s katero stranke prejmejo odškodnino za dneve, ko njihovo vozilo ne obratuje. AAS je na voljo za večino novih vozil Actros in Arocs, ki so bila prvič kupljena v Sloveniji, in sicer pri generalnem uvozniku Daimler Truck AG, ter so v času uveljavljanja registrirana v Sloveniji in se uporabljajo. AAS velja dve leti od datuma prve registracije vozila za določene primere okvar, ki jih krijeta jamstvo ali kulanca.

Če popravilo traja dlje kot 24 ur, strankam povrnejo pavšalni znesek za izpad vozila v višini 180 € za vsak nadaljnji dan od preteka 24 ur po začetku servisnega popravila. Pavšalni znesek za izpad vozila povrnejo v obliki vrednostnega bona. Bone lahko stranke unovčijo za plačilo servisnih storitev ali nakup originalnih nadomestnih delov in dodatne opreme v pooblaščeni servisni mreži Mercedes-Benz v Sloveniji.

Pogoj za uveljavljanje je, da so vsi servisni pregledi opravljeni redno, po napotkih proizvajalca in v pooblaščenih servisnih centrih Mercedes-Benz Trucks ter so v skladu z določili in zahtevanimi postopki AAS.