Gospodarska vozila

Advancer za prihodnost

Partnerstvo med Prigom in Thermo Kingom traja že vse od leta 2014, ko so postali uradni zastopnik in serviser. Zdaj pa na trg uvajajo nov model, ki prinaša precej tehnoloških novosti, med drugim tudi telematične rešitve in bolj ekološko zasnovo.

Štefan Lotrič, odgovorni za prodajo hladilnih sistemov pri podjetju Prigo, je predstavil najnovejšo linijo hladilnih agregatov Advancer, ki danes predstavljajo sam vrh ponudbe v tem segmentu. Novi linija obljublja precej hitrejše ohlajevanje vse tja od 17 % pa do 40 % v primerjavi s prejšnjimi serijami, temu primerni pa so tudi nižji obratovalni stroški. Skrivnost uspeha se skriva v hibridni tehnologiji 48-V motorja enosmerne napetosti, pri katerem so vrtljaji popolnoma neodvisni od vrtljajev motorja, kar prinaša velik prihranek pri gorivu. Tovrstna elektronska regulacija motorja je na voljo pri modelu A-400 in pri zastavonoši A-500.

Modularna zasnova

Hladilni sistemi se lahko pohvalijo z modularno zasnovo, ki je sestavljena iz kar 38 % manj delov, posledično pa to s seboj prinaša tudi manj serviranja. Poudariti je treba, da je velike spremembe doživela tudi kontrolna enota, ki ima zdaj večji zaslon, pokaže pa tudi podatek o porabi goriva. Telematika je, kot vse kaže, prišla tudi v ta transportni segment, saj bodo po novem lahko upravljavci avto parka na daljavo spremljali in spreminjali parametre hlajenja med samim prevozom. Poskrbeli so še za eno tehnološko novost, namreč na svoje hladilne sisteme zadnje generacije so dodali sončne panele, ki jih lahko najdemo na zgornjem delu enote. Ti skrbijo za nenehno kondicijo akumulatorja in omogočajo varen zagon tudi v primeru daljše neuporabe, saj je akumulator tako vselej napolnjen z vsaj 25 % moči.

Thermo King je tako znova pokazal, da sodi v sam vrh hladilnih sistemov, ki, kot kaže, stopajo v novo ero transportne branže. Visoka preciznost nastavljanja temperature (0,2 stopinje), spremljanje porabe v realnem času in novi hibridni motor so le nekatere novosti, ki jih prinaša Advancer.