Avtomobilizem

Volkswagen T-Roc – izboljšan na vseh področjih

Volkswgen je T-Roca predstavil leta 2017 in do danes prodal več kot milijon primerkov, od tega 650.000 samo v Evropi. Ker je potrebno takšno formo vzdrževati, je Volkswagen pripravil obsežen facelift, zraven pa ponudili še kabriolet izvedbo in izredno zmogljivo izvedenko R s 300 KM.

Obnovljeni T-Roc ima sedaj nekoliko bolj ostre linije in nove stilske elemente. Spremenjene so sprednje luči, ki so v LED tehnologiji, zadnje luči pa imajo novo grafiko. Predelana je sprednja maska in odbijač, na voljo so nova platišča v velikosti 17 in 19 palcev ter pet novih barvnih odtenkov.

V notranjosti ob večjih stilskih spremembah voznika pričaka nova generacija infotainment sistema MIB3, kar omogoča uporabo dodatnih funkcij, tako da je WeConnect Plus sedaj v osnovni opremi, kakor tudi funkciji Apple CarPlay in Android Auto.

Digitalni kokpit sestavlja ekran z diagonalo 10,25 palcev , na sredinski konzoli pa je dodaten ekran v velikosti 8 ali 9,2 palca. Izboljšana je kakovost oblog na vratih i sedežih, nov je volanski obroč.

Kupci lahko izbirate med tremi bencinskimi motorji 1.0, 1.5 in 2.0 TSI, motorna moč pa se razteza od 110 do 190 KM. Še vedno pa sta na voljo tudi dvolitrski TDI z močjo 116 in 150 KM. Na voljo sta tudi dva menjalnika: 6-stopenjski točni in 7-stopenjski samodejni DSG, za ljubitelje avantur pa je T-Rocu možno dodati tudi 4 kolesni pogon 4Motion.

Vse posodobitve se nanašajo tudi na izvedbo Cabriolet, ki je na voljo z 1.0 in 1.5 litrskim TSI motorjem ter platneno streho, ki se odpre s pomočjo elektrike v 9 sekundah tudi pri hitrosti 30 km/h. Najzmogljivejšo in tudi optično najlepšo izvedenko pa predstavlja model T-Roc R, katerega poganja dvolitrski TSI s 300 KM.

Cenovna paleta za prenovljeni T-Roc se prične pri dobrih 25 tisočakih.