Gospodarska vozila

Predstavljeni novi ID.Buzz


Volkswagen je tudi uradno predstavili novi električni model ID.Buzz in to v kar dveh izvedbah: potniško in gospodarsko. Razvoj modela se je začel že leta 2017 in že tedaj je bilo jasno da bo postavljen na MEB platformo, na kateri danes že stojijo električna vozila ID.3, ID.4 in ID.5.
Obe izvedbi sta dolgi 4712 mm z medosno razdaljo 2988 mm. Za pogon je uporabljen 150kW elektromotor s 310 Nm navora. Motor se napaja iz 77 kWh sklopa baterij. Baterije se lahko polnijo z močjo domače hišne vtičnice pa vse do hitrih 170 kW. Da bi bil ID.Buzz čim bolj uporaben in praktičen, je omogočeno, da baterija lahko napaja tudi zunanje naprave, kar pri Volkswagnu imenujejo Vehicle-to-home.

Zaradi kompaktnih mer elektromotorja, pogonski sklop ne zavzema veliko prostora, baterije pa so nameščene v podu. Nekaj prostora je privarčevanega tudi z uporabo MascPhersonovih vzmernih nog spredaj in Multilinka zadaj, za kontrolo podvozja pa je zadolžen sistem DCC (Dynamic Chassis Control) s tremi predstavljenimi načini vožnje.
ID.Buzz ponuja prostor za 5 potnikov in kar 1121 litrov velik prtljažni prostor, med tem ko bo lahko gospodarska izvedla ponudila prostor za dve evro paleti.