Avtomobilizem

Novi krog za ZOE

Renault namerava v naslednjih letih predstaviti cel niz električnih avtomobilov. Ofenziva se začenja z novim ZOE, ki je prejel močnejšo baterijo, ki mu zagotavlja večji doseg.

Druga generacija ZOE je v vseh pogledih boljša od predhodnika, še najbolj pa so pri Renaultu ponosni na novo baterijo z močjo 52 kWh, kar ZOE omogoča doseg z enim polnjenjem do 395 kilometrov. To je kar 25 % več kot pri predhodnem modelu. To so dosegli z večjo gostoto celic ter zato večjo kapaciteto, ob enakih merah. Novost je tudi možnost polnjenja na različnih polnilnicah, od klasične domače šuko vtičnice do hitrih 50 kW polnilnic, kjer je v 30 minutah možno dobiti dodaten doseg do 150 kilometrov.

Motor sedaj ponuja še več užitka. Ponuja 100 kW moči in ob brezstopenjskem menjalniku pospeši do 100 km/h v 10 sekundah, od 80 do 120 km/h pa v 7 sekundah. Najvišja hitrost je omejena na 140 km/h.

ZOE prihaja sedaj s popolno LED osvetlitvijo že v standardni opremi. V notranjosti dominira 9,3 palčni zaslon na dotik, pred voznikom pa so prav tako digitalni merilniki. Voznik lahko do informacij o stanju baterije in ostalih potrebnih podatkov dostopa kar preko mobilne aplikacije na svojem telefonu.