Avtomobilizem

NOVI RENAULT KANGOO VAN JE PREJEL PRIZNANJE »INTERNATIONAL VAN OF THE YEAR 2022«

Med sejmom Solutrans v Lyonu je gospod Jarlath Sweeney, predsednik žirije za IVOTY, priznanje »International Van of the Year 2022«  za Novi Kangoo Van predal Marku Sutcliffu, direktorju veje Skupine Renault za lahka gospodarska vozila. Evropska žirija, v kateri je 24 vodilnih novinarjev, specializiranih za gospodarska, industrijska in transportna vozila, je Renaultov najnovejši dostavnik uvrstila pred 14 drugih lahkih gospodarskih vozil.

Žirija IVOTY ima kot poglavitno merilo za podeljevanje priznanja mednarodni dostavnik leta prispevek vozila k učinkovitosti, varnosti, trajnosti in okoljskim normam v sektorju lahkih gospodarskih vozil. Renault je priznanje IVOTY prejel že četrtič, saj so bili pred tem nagrajeni že modeli Master (1998), Trafic (2002) in Kangoo Z.E. (2012).

Mark Sutcliffe, direktor veje Skupine Renault za lahka gospodarska vozila:

»Zahvaljujem se celotni evropski žiriji, da je Novi Renault Kangoo Van izbrala za prejemnika priznanja ˝International Van of the Year 2022¨. To priznanje je za Renault zelo pomembno, naše ekipe pa navdaja z veliko ponosa. Je nagrada za njihova prizadevanja pri snovanju in izdelavi po najstrožjih standardih kakovosti dostavnika, ki prinaša edinstvene inovacije na trgu, zamišljene za poenostavitev delovnega vsakdanjika naših poklicnih kupcev. Ta prestižna nagrada je najnovejše priznanje Renaultovega inovativnega duha in strokovnega znanja v segmentu lahkih gospodarskih vozil, ki ima več kot 120-letno tradicijo.«

RENAULT KANGOO, PRISTNA ZGODBA O USPEHU

Od začetka prodaje leta 1997 je Renault po svetu izdelal 4,3 milijona osebnih in dostavnih različic treh rodov modela Kangoo. Poleg matične in glavne tovarne Maubeuge za Kangoo, so ta model izdelovali tudi v tovarni Santa Isabel v Córdobi v Argentini.