Avtomobilizem

Predstavljamo Volkswage Tiguan Allspace

Allspace je model, ki bo popolnil praznino med osnovnim Tiguanom in prihajajočim novim Touaregom.

Tiguan Allspace je od osnovnega Tiguana daljši kar 21,5 centimetra, od tega je 11 centimetrov raztegnjena medosna razdalja. Dodatni prostor v kabini je omogočil več prostora in zato sta opcijsko na voljo še dva sedeža za tretjo vrsto, tako da se v vozilu lahko prevaža kar 7 oseb. Če pa ne potrebujete sedem sedežev, se lahko Allspace pohvali s kar 760 litrov velikim prtljažnim prostorom, ki se lahko poveča vse do 1775 litrov.

 

 

 

 

 

Tiguan Allspace je do B stebrička skoraj enak kot osnovni Tiguan, nato pa se opazijo večja zadnja vrata, ki omogočajo lažji dostop do druge in predvsem tretje vrste. Da bi bila proporcionalna razmerja prilagojena večji skupni dolžini vozila, je poleg tega pokrov motornega prostora na sprednjem delu nad mrežo hladilnika povišan, povsem samosvoja linija pa zaznamuje ob straneh za C-stebričkoma dvigajočo se grafiko oken.

Skladno z višjo umestitvijo Tiguana, ustrezno obogateno serijsko opremo in večjimi merami se razpon moči šestih motorjev začne pri 110 kW/150 KM (namesto 85 kW/115 KM pri NMR). Dva turbobencinska motorja (TSI) razvijeta moč 110 kW/150 KM, 132 kW/180 KM. V izvedbah z močjo 110 kW/ 150 KM, 140 kW/190 KM in 176 kW/240 KM so na voljo trije turbodizelski motorji (TDI).

Obe slabši izvedbi sta na voljo s pogonom samo na sprednji kolesni par, med tem ko so vse močnejše izvedbe standardno opremljene s štirikolesnim pogonom 4Motion in samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko. Tako kot osnovni Tiguan je tudi Allspace bogato založen z varnostnimi sistemi, kjer lahko izpostavimo Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili in zaznavanjem pešcev, asistenca za samodejno parkiranje prikolice Trailer Assist, Asistenca za zastoje, prikaz okolice vozila Area View.

Tako kot za “klasični” Tiguan sta tudi za Tiguan Allspace na voljo cestna in terenska različica sprednjega dela. Slednjo je mogoče opcijsko naročiti v sklopu paketa terenske opreme, skupaj s posebnim terenskim ščitnikom za podvozje, ki sega do odbijača. S terensko različico sprednjega dela se spredaj vstopni kot v strmino/izstopni kot iz strmine poveča za 7 stopinj.

Novi Tiguan Allspace izdelujejo v Mehiki, cenovna paleta pri nas pa se prične pri 28.800 evrih, kar je za približno 2000 evrov več kot podobno opremljen in motoriziran klasični Tiguan.