Avtomobilizem

Renault Sport Cars bo odslej Alpine Cars

S 1. majem 2021 je Renault Sport Cars, postal Alpine Cars. Preimenovanje te enote, ki je posvečena razvoju športnih modelov Skupine Renault, je sestavni del oblikovanja posebne poslovne enote (Business Unit) Alpine.

»V okviru reorganizacije Skupine Renault po znamkah je bistveno, da imajo posamezne enote, ki so sestavni del Business Unit Alpine, isto ime ter utelešajo vrednote in ambicije znamke. Cilj Alpine je, da postane prestižna športna znamka, avantgardna z inovacijami in tehnologijo. S svojim strokovnim znanjem in izkušnjami na področju športnih avtomobilov je Alpine Cars adut za doseganje naših ciljev,« je dejal Laurent Rossi, glavni izvršni direktor Alpine.

Ta sprememba imena ponazarja svež zagon. S katerim so se strokovnjaki v Les Ulisu že lotili razvoja prihodnjih povsem električno gnanih serijskih modelov znamke Alpine. Ob tem pa tudi tehničnih razprav z ekipami dirkaškega oddelka Alpine Racing.

Strokovno znanje in zagnanost ekip, ki so do zdaj razvile ikonične modele, kot so R5 Turbo, Clio V6, Mégane R.S. Trophy in nova Alpine A110, so poglavitni aduti. Ob razvijanju novih modelov znamke Alpine bodo te ekipe še naprej zagotavljale podporo dosedanjim kupcem znamke R.S. in prodajno-servisni mreži.

O znamki Alpine

Leta 1955 jo je ustanovil Jean Rédélé, z leti pa se je Alpine uveljavila kot znamka francoskih športnih avtomobilov. Leta 2017 je Alpine predstavila novo A110, športni avtomobil. Ki je zvest brezčasnim načelom znamke: kompaktnost, lahkost, okretnost in užitek v vožnji. V letu 2021 je bila ustanovljena poslovna enota (Business Unit) Alpine. Znamka je posvečena inovativnim, pristnim in ekskluzivnim športnim avtomobilom Skupine Renault. Izkorišča izročilo in strokovno znanje svoje tradicionalne tovarne v mestu Dieppe, a tudi inženirsko strokovno znanje ekip Alpine Racing ter Alpine Cars.