Avtomobilizem

Prihaja povsem novi Sandero

Dacia s tretjim rodom Sandera in Sandera Stepway hkrati prenavlja dva emblematična modela iz svoje ponudbe ter na novo določa bistven in sodoben avtomobil, ki pa je še vedno osredotočen na resnične potrebe svojih kupcev, po kar najbolj ugodni ceni.

 

Novi Sandero s poudarjenimi rameni in oboki blatnikov izžareva močan značaj in naredi vtis čvrstosti. Njegovi proporci so prenovljeni s ciljem nadaljevati formulo njegovega uspeha: omejene zunanje mere in še bolj prostorna notranjost za še večjo vsestranskost. Poglavitne karoserijske poteze so še bolj tekoče zahvaljujoč bolj položnemu vetrobranskemu steklu, nižji strehi, nagnjeni strešni liniji in radijski anteni na zadnjem robu strehe. Odmik avtomobila od tal je nespremenjen, a s širšima kolotekoma in poravnanimi kolesi je novi Sandero videti nižji in bolj čvrsto stoječ. Duh znamke Dacia se kaže tudi v uporabnih in bistvenih novosti, kot sta strešna nosilca novega Sandera Stepway, ki se preobrazita v strešni prtljažnik. Domiselno zasnovano, zelo enostavno za uporabo in vključeno v serijsko opremo!

NOTRANJŠČINA ZA NOVE OBČUTKE

Oprema notranjščine prinaša velik korak naprej v vseh pogledih. Povsem nova armaturna plošča je še bolj ergonomična in se postavlja z novimi materiali, ki prispevajo k v celoti bolj modernemu in kakovostnemu okolju, del katerega so tudi obloge vrat in prevleke. Za bolj ergonomičen položaj voznika poskrbi preoblikovan sedež, več možnosti nastavljanja sedeža in volana pa za udobno namestitev. Vedno bolj domiselna Dacia ponuja tudi nov sistem Media Control, ki omogoča upravljanje z radijskim sprejemnikom, telefoniranjem in navigacijsko napravo neposredno na pametnem telefonu, nameščenem na poseben nosilec na vrhu armaturne plošče. Ta sistem, ki je na voljo že od osnovnega paketa opreme, dopolnjujeta napravi Media Display in Media Nav, tokrat s posebnim zaslonom na sredini armaturne plošče.

MODERNA OPREMA V SLUŽBI VARNOSTI

Zahvaljujoč modularni konstrukcijski osnovi CMF sta novi Sandero in novi Sandero Stepway deležna okrepljene zgradbe, ki zagotavlja boljšo zaščito skupaj s šestimi serijsko vgrajenimi varnostnimi blazinami. Nova arhitektura elektronike omogoča vgradnjo novih pomagal za vožnjo, vključno s serijsko vgrajenima naprednim sistemom pomoči pri zaviranju v sili (AEB – Advanced Emergency Braking System) in sistemom eCall za klic v sili.

VEČJA UČINKOVITOST IN BOLJ PRIJETNA VOŽNJA

Zaradi nove modularne konstrukcijske osnove imata novi Sandero in novi Sandero Stepway vgrajene bolj učinkovite motorje, bolj učinkovito aerodinamiko, okrovje podvozja in majhno težo, s čimer ponuja več užitka v vožnji ter manjše izpuste in porabo goriva. V ponudbi motorjev so samo bencinski, obogatena je s samodejnim menjalnikom CVT (prvič doslej) in v njej je še vedno motor na bencin in avto plin ECO-G, ki pomeni enostavno, zanesljivo in gospodarno izbiro. Novi Sandero in novi Sandero Stepway sta prenovljeni utelešenji duha njunih prednikov. Za še vedno neprekosljivo ceno ponujata bolj kot kdajkoli dosegljiv nov avtomobil z najboljšim razmerjem med uporabno vrednostjo in ceno na trgu.