Avtomobilizem

Najstarejša še danes aktivna avtomobilska znamka na svetu

26. septembra 2020 je Peugeot praznoval 210 let drznosti, strasti in inovacij.

Znamka Peugeot, ki je v 19. stoletju prešla iz modne revolucije do revolucije mobilnosti s kolesi in avtomobili, je od nekdaj spreobračala uveljavljene stilske zapovedi v želji, da bi posodobila standarde mobilnosti.

V nekaj več kot dveh stoletjih se je svet povsem spremenil.

V zadnjih desetih letih pa se je močno spremenilo tudi naše vsakodnevno življenje. Vse se odvija hitreje: in tu ne mislimo zgolj na digitalizacijo in super povezljivost, temveč tudi na nove načine razmišljanja, nove načine potrošništva in nove načine mobilnosti.

 

Ves ta čas je Peugeot ostal na vrhu, hkrati pa se je tudi veliko spreminjal in utiral nove poti, da bi mu uspelo razviti boljše storitve za mobilnost, da bi na trgih ponudil nova uspešna vozila … in seveda tudi, da bi prodrl naprej na področju električne mobilnosti.

Peugeot je za proslavitev te obletnice in počastitev partnerskega sodelovanja tako moških kot žensk pripravil program edinstvenih in prazničnih dogodkov, ki bodo trajali kar dva meseca:

  • Za proslavitev 210. obletnice znamke s podobo leva je bil izdelan čisto poseben logotip.
  • V oktobru bo potekala posebna prodajna akcija namenjan fizičnim osebam. Kupci (fizične osebe) bodo ob podpisu pogodbe prejeli darilo, ki bo zaznamovalo proslavitev 210. obletnice znamke Peugeot.
  • V oktobru pripravljamo rojstnodnevni načrt za družbena omrežja, v sklopu katerega bomo ponudili na ogled 7 filmov, ki bodo ponazarjali najpomembnejše trenutke v zgodovini znamke: Peugeot 205, Peugeot na relijih WRC, konceptno vozilo Peugeot e-Legend Concept, Armand Peugeot, Peugeot Type 1, Peugeot 401 Eclipse, šest nazivov Evropski avto leta.
  • septembra si bo možno na Facebooku prvič ogledati ekskluzivni film o “junakih”, ki so krojili zgodovino PEUGEOTA.
  • Od 1. septembra do 30. oktobra bo ogled muzeja L’Aventure Peugeot v Sochauxju za vse obiskovalce na voljo po promocijski ceni 1 €.

Od sredine septembra dalje je v spletnem butiku na prodaj kolekcija posebnih izdelkov lifestyle Peugeot, s katerimi želimo proslaviti 10. obletnico znamke. Brezčasna kolekcija »Since 1810», ki je namenjena našim ljubiteljem, krasi logotip bele barve na temni podlagi, vsebuje pa gospodinjske pripomočke, kot je mlinček za poper, pa tudi linijo oblačil in kovček z modelčki dveh legendarnih modelov Peugeot.