Gospodarska vozila

Nova paleta v8 motorjev

Legendarni motorji V8 so že več kot 50 let ključni za učinkovit prevoz. Zaradi vedno večjega poudarka na zajezitvi podnebnih sprememb so danes bolj pomembni kot kadar koli prej. Scaniini motorji V8 lahko uporabljajo HVO in biodizelsko gorivo (različica z močjo 590 KM).

Scaniini tovornjaki V8 predstavljajo veliko več kot zgolj moč. Predstavljajo temelj kakovosti in prestiža. Zunanjost in notranjost odlikujejo oblikovalske podrobnosti, ki so edinstvene za modele z motorji V8, in postavljajo nove standarde na področju udobja in nadgrajevanja.

Scania je skupaj z novo paleto V8 motorjev predstavila tudi nov menjalnik z oznako G33CM, ki se ponaša z edinstveno tehniko na trgu.

Novi menjalnik G33CM z izboljšanim in hitrim prestavljanjem ter nižjo porabo goriva prinaša izjemno udobje v vožnji. Po šestih letih razvoja in preskušanja predstavljamo menjalnik s številnimi novimi tehnologijami, kot so prilagodljiva kapaciteta za olje, boljše mazanje zobnikov s pršenjem olja in širša razporeditev prestav.