Avtomobilizem

Peugeot Rifter z novim licem in novo notranjostjo

Peugeot želi do leta 2025 postati vodilna znamka na trgu električnih vozil. Peugeot E-Rifter je del te električne ponudbe, ki je najširša med vsemi evropskimi proizvajalci in obsega 9 električnih osebnih vozil in 3 električna lahka gospodarska vozila.

V okviru te strategije je novi E-Rifter pridobil še bolj zmogljiv električni pogon, saj njegov 100-odstotni električni doseg odslej znaša 320 kilometrov, hkrati pa se ponaša z vsemi optimalnimi lastnostmi, zaradi katerih je ta limuzinski kombi tako uspešen: udobno, prostorno in modularno potniško kabino, visoko raven tehnološke opreme, izjemne užitke v vožnji in zapeljivo zunanjo podobo.

Novi Peugeot E-Rifter se predstavlja z novo oblikovno zasnovo znamke, hkrati pa ohranja mogočen, vzdržljiv in razkošen slog, ki potrjuje njegov močan pustolovski značaj. Novi E-Rifter je pridobil nov in bolj dinamičen sprednji del, katerega glavna razpoznavna značilnost je inovativna okrasna maska z novim logotipom Peugeot na sredini. Obkroža jo legendarna osvetlitev v obliki treh levjih krempljev znamke.

Nova armaturna plošča

E-Rifter je pridobil novo armaturno ploščo, ki zagotavlja boljšo ergonomijo in se ponaša z bolj kakovostno končno obdelavo. Zasnovana je okoli legendarnega voznikovega mesta Peugeot i-Cockpit® in ima v zgornjem osrednjem delu povsem novi 10-palčni zaslon na dotik visoke ločljivosti (glejte spodaj).

Sedeže prekriva nova tkanina v svetli in topli sivi barvi, ki se ujema z novimi materiali v potniškem prostoru. Zaradi velike zastekljene površine, ki jo še dodatno povečuje legendarna streha Zenith s številnimi odlagalnimi mesti, je potniški prostor še svetlejši.

Novi volan manjših dimenzij je prekrit z usnjem, ima funkcijo ogrevanja in vgrajena upravljalna stikala. Kompaktni volan znamke Peugeot je bolj kot kdaj koli prej ključni element užitka v vožnji!

Izjemna modularnost

Novi E-Rifter je na voljo v dveh izvedenkah, s petimi in sedmimi sedeži, pri obeh pa je možno izbirati med dvema dolžinama: standardna (4,40 m) in podaljšana (4,75 m). Slednja ima daljšo skupno dolžino in tudi daljšo medosno razdaljo, s čimer zagotavlja idealno bivalno udobje. V 2. vrsti lahko vsakega od treh posameznih sedežev preprosto zložite v tla. Vozilo ima dvoje bočnih drsnih vrat in velika prtljažna vrata z dvižnim steklom na prtljažnih vratih, ki je edinstveno v tem avtomobilskem segmentu.

Ker so baterije v vozilu E-Rifter nameščene v podu, ne vplivajo na notranjo prostornino vozila. Prtljažnik ponuja od 775 litrov prostornine pod polico za prtljago pri 5-sedežni standardni izvedenki do 4000 litrov od poda do strehe pri podaljšani različici E-Rifter z zloženimi sedeži. Po vozilu so razporejena številna odlagalna mesta, ki lahko pri nekaterih izvedenkah skupno vsebujejo tudi 186 litrov prostornine. Sovoznikov sedež se lahko preklopi v pod, kar omogoča enostaven prevoz daljših predmetov.

Električni motor je učinkovitejši

Zavoljo prizadevanj za izboljšanje vsesplošne učinkovitosti je uspelo zagotoviti enake zmogljivosti: najvišja hitrost 135 km/h, pospešitev od 0 do 100 km/h v 11,2 sekundah. Hkrati pa se je povečal doseg, ki zdaj znaša do 320 km. Motor ponuja največjo moč 100 kW (136 KM) in največji navor 270 Nm. Stalno so na voljo trije načini vožnje: Eco za največji doseg, Power za največjo zmogljivost pri polni obremenitvi in Normal. Za zagotovitev optimalnega dosega je novi E-Rifter opremljen z regenerativnim zavornim sistemom, ki ga je mogoče vklopiti s tremi različnimi stopnjami regeneracije s pomočjo ročic za volanom. Edinstvena funkcija na trgu. Po zaslugi vgrajenega polnilnika z močjo 7,4 kW in trifaznega polnilnika z 11 kW, ki je na voljo kot opcija, E-Rifter omogoča učinkovito polnjenje baterije s 50 kWh ne glede na razpoložljivo infrastrukturo. Na voljo je tudi hitro polnjenje na enosmerni tok s 100 kW.